Vejdirektoratet

Vejdirektoratet forlænger levetiden på bro over Ribe Å

Del

Vejdirektoratet har i perioden 2018-2020 udbygget rute 11 gennem Ribe fra to til fire spor. Nu går Vejdirektoratet i gang med forberedelserne til at forstærke og levetidsforlænge broen over Ribe Å.

I løbet af december og januar vil der blive udført geotekniske undersøgelser omkring broen, så alt forberedende arbejde er klar inden selve renoveringen af broen går i gang. Det kommer til at betyde, at et spor spærres på den eksisterende bro over to weekender, og store maskiner vil være synlige i området.

Arbejderne på selve broen på Ringvejen i Ribe vil blive udført hen over sommeren 2022, og vil strække sig over en periode på 3-4 måneder. I den periode vil trafikken blive omlagt til en midlertidig vej, der allerede er etableret på stedet.

”Vi er i øjeblikket i gang med at planlægge og projektere vedligeholdelsesarbejdet på broen. Som det skarpe øje vil bemærke, mangler vi en bro over Ribe Å på den midlertidige vej. Vi er så heldige, at Forsvaret igen vil udlåne et sæt militærbroer. Vi forventer, at militærbroerne vil være udlagt over åen i perioden maj – november 2022,” siger Mike Boesen, senior projektleder i Vejdirektoratet og ansvarlig for projektet i Ribe.

Ingeniørregimentet fra Skive Kaserne udlånte tilbage i 2019 militærbroer til Vejdirektoratet, da planen på det tidspunkt var at bygge en ny klapbro over Ribe Å. Siden er den plan ændret, og det er besluttet, at forstærke og levetidsforlænge den eksisterende bro.

”Lige nu er det personel, der skal opsætte militærbroerne, på mission i udlandet, men så snart de er retur på dansk jord, kommer de til Ribe. Takket være det gode samarbejde med Forsvaret, kan vi disponere over broerne i et halvt år i 2022, og i den periode kan vi sagtens nå at udføre arbejdet på den eksisterende bro,” siger Mike Boesen.

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum