Dansk Vegetarisk Forening

Vegetarisk Forening opruster: Henter rutineret journalist som pressechef

Del

Vegetarisk Forenings aktiviteter vokser, og foreningen opruster nu ved at ansætte den 36-årige Berit Ertmann som pressechef med tiltrædelse 1. juni. Hun kommer fra en stilling på Jyllands-Posten.

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) har ansat den 36-årige Berit Ertmann som pressechef med tiltrædelse den 1. juni 2021. Berit Ertmann er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.it fra Aalborg Universitet og har de seneste 13 år arbejdet som journalist på Jyllands-Posten, hvor hun har dækket aktuelle emner fra ind- og udland.

”Det er en uvurderlig styrkelse af vores arbejde, at Berit har sagt ja til at blive en del af vores team. Hun er en rutineret journalist med et bredt samfundsoverblik, der brænder for den grønne omstilling. Vi er sikre på, at hun kan få vores budskab om nødvendigheden af en mere plantebaseret verden ud over rampen til endnu flere”, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

Produktionen af animalske fødevarer er ifølge en række FN-rapporter og forskningsartikler verdens største kilde til vandforurening, vandforbrug, afskovning og udryddelse af dyre- og plantearter. Den er desuden en af de største kilder til klimagasser. Netop derfor er det vigtigt at formidle budskabet om, hvordan vi kan omstille os til en mere plantebaseret livsstil på en forståelig måde, mener den nytiltrådte pressechef. 

“Dansk Vegetarisk Forening har ydet en imponerende indsats de seneste år og har virkelig formået at sætte plantebaseret omstilling på dagsordenen. Der er en god udvikling i samfundet lige nu hvad angår omstillingen fra animalsk til en mere plantebaseret og bæredygtig produktion, og jeg vil gøre mit for at hjælpe DVF med fortsat at sætte fokus på området,” siger Berit Ertmann.

Grunden til, at Dansk Vegetarisk Forening nu opruster på presseindsatsen, er, at foreningens aktiviteter i de senere år er vokset på flere områder.

”Fra politisk side er der stor interesse for vores viden, og vores erhvervsteam samarbejder med erhvervslivet om udvikling og udbredelse af nye produkter. Vi har desuden startet Plantebaseret Videnscenter i samarbejde med Økologisk Landsforening, og vi koordinerer Netværk for Fremtidens Planteproteiner, som har deltagelse af mere end 80 virksomheder og organisationer. Så vi har længe drømt om at få en pressechef, der kan styrke vores kommunikation i medierne”, siger Rune-Christoffer Dragsdahl.

For yderligere uddybning eller spørgsmål står Berit Ertmann til rådighed på tlf +45 51 94 99 09 eller berit.ertmann (at) vegetarisk.dk. 

Baggrund om DVF

Dansk Vegetarisk Forening arbejder for at fremme vegetarisk levevis og reducere forbruget af animalske produkter. Dette sker ved at oplyse og inspirere både politikere, erhvervsliv og befolkningen i almindelighed om plantebaseret levevis. Foreningens filosofi er, at hvert et måltid tæller. 

DVF samarbejder løbende med en række organisationer. Foreningen har desuden taget initiativ til en retssag om retten til grøn mad i de offentlige køkkener, og i sidste uge bebudede foreningen i samarbejde med Klimabevægelsen endnu en retssag – en klimaretssag mod Danish Crown.

Nøgleord

Kontakter

Berit Ertmann
Pressechef, Dansk Vegetarisk Forening
berit.ertmann (at) vegetarisk.dk / Tlf 51 94 99 09

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17

Billeder

Links

Information om Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening
Vesterbrogade 15, 2. sal
1620 København V

50 56 18 17https://vegetarisk.dk

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum