Vegetarisk Forening opruster: Ansætter kendt formidler som ny Verdensmålschef

Dansk Vegetarisk Forening har oprustet organisationen og ansat den 55-årige Martin Keller i en stilling som Verdensmålschef.
Martin Keller er en kendt og kompetent formidler inden for naturvidenskab og kommer fra en stilling som Verdensmålskonsulent i Københavns Kommune. Derudover er han en erfaren foredragsholder og formidler, bl.a. har han medvirket i en lang række tv-programmer som DR’s “Naturpatruljen” og TV 2’s “Martin og Ketil”. Han har desuden været ambassadør for Unicef, Fairtrade og Verdensnaturfonden og sidder i sidstnævntes præsidium.
“Naturen forsvinder, vores drikkevand er i fare, og vores dyrehold er for gammeldags. Vi bliver nødt til at handle nu. Men det tager tid at erstatte svineproduktionen med blomstrende ærtemarker, og vi skal skabe omstillingen gennem samarbejde, hvor alle kan se værdien i denne bæredygtige transformation. Det er det, DVF arbejder med, som den centrale plantebaserede organisation i Danmark, og derfor glæder jeg mig meget over at kunne bidrage til dette arbejde fremover”, siger Martin Keller.
I Dansk Vegetarisk Forening er man begejstret over at have fået Martin Keller med på holdet.
”Vi er fantastisk glade for, at vi har fået Martin med på holdet. De kommende år er altafgørende for, om vi i Danmark kommer i mål med en reelt grøn omstilling af vores fødevaresystem og når vores klimamål. Martin har mange års erfaring med at formidle naturvidenskabelige emner til alle målgrupper, og vi ser frem til, at han kan øge opmærksomheden om DVF’s arbejde for omstillingen,” siger DVF’s generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl.
FN’s verdensmål viser, hvordan mange af verdens udfordringer er forbundne, og fødevaresystemet er måske den menneskelige aktivitet, som påvirker allerflest verdensmål. Og her kan vi lære af resten af verden, påpeger Martin Keller:
“Engang stod jeg uventet med en større gruppe børn ved kanten af Mekongfloden i Laos. Børnene, der er nogle af verdens fattigste børn, lærte mig at lave plantebaseret mad i en wok. I det sekund forstod jeg, hvad den bæredygtige omstilling handler om. Den dag i dag spiser jeg selv wokristede grøntsager med mine spisepinde, og jeg sender ofte en tanke til de livsduelige børn, der lærte mig fra det rige Danmark, hvordan jeg selv kunne leve mere bæredygtigt. Den grønne omstilling er i virkeligheden meget enkel og hverdagsorienteret - og velsmagende.”
Martin Keller skal i den nye stilling arbejde med at engagere endnu flere aktører i den nødvendige omstilling af fødevaresystemet, heriblandt f.eks. finanssektoren, politiske partier og andre organisationer. Han skal desuden formidle plantebaserede fødevarers kobling til verdensmålene, blandt andet i forbindelse med festivaler, fødevaremesser og andre begivenheder.
Dansk Vegetarisk Forening er den centrale aktør på det plantebaserede område i Danmark. Foreningen udfører et omfattende politisk arbejde samt varetager et bredt samarbejde med landbruget, fødevarebranchen og andre aktører i regi af Netværk for Fremtidens Planteproteiner og Plantebaseret Videnscenter.
DVF’s aktiviteter spænder vidt og omfatter blandt andet forbrugerundersøgelser, sparring om produktudvikling, mærkning af fødevarer samt information til køkkenprofessionelle og offentligheden om fordelene ved plantebaseret kost.
Nøgleord
Kontakter
Martin Keller
Verdensmålschef, Dansk Vegetarisk Forening
martin.keller (at) vegetarisk.dk / Tlf 51 35 74 38
Billeder

Links
Information om Dansk Vegetarisk Forening
Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Ny undersøgelse bekræfter behovet for flere plantebaserede alternativer i takeaway-branchen – nyt samarbejde viser vejen13.2.2025 13:41:10 CET | Pressemeddelelse
En ny rapport fra DTU viser, at takeaway-mad i Danmark fortsat har et for højt indhold af fedt og salt samt for få kostfibre og grøntsager. Samtidig er danskernes forbrug af takeaway steget markant de seneste år. Dette understreger behovet for et bedre udbud af plantebaseret takeaway. Et samarbejde mellem branchen og grønne organisationer viser vejen.
Flere planteproteiner skal ind i sportens verden12.2.2025 05:56:00 CET | Pressemeddelelse
Med projektet Plant Powered Sport & Fitness vil Plantebaseret Videnscenter gøre op med myten om, at sportsudøvere skal have animalsk protein for at præstere optimalt.
Plantebaserede retter skal på menuen hos takeaway-steder og caféer i hele landet28.1.2025 05:56:00 CET | Pressemeddelelse
Dansk Vegetarisk Forening, Plantebranchen og Danmarks Restauranter & Caféer går sammen om at styrke udbuddet af plantebaserede retter på takeaway- og cafémenuer i Danmark.
Stor succes for plantebaseret madfestival i Jylland20.1.2025 07:43:00 CET | Pressemeddelelse
Tusindvis af glade besøgende gæstede i weekenden Plant Food Festival i Aarhus. Arrangøren Dansk Vegetarisk Forening ser nu frem til et lignende arrangement i København senere på året.
Stor Oxford-analyse af forarbejdede plantebaserede fødevarer: De er sundere end animalske13.12.2024 11:14:07 CET | Pressemeddelelse
Studiet viser, at plantebaserede alternativer til kød og mælk generelt ikke blot har betydelige miljømæssige, men også sundhedsmæssige, fordele sammenlignet med deres animalske modstykker. Tidligere undersøgelser har peget på det samme.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum