Fredensborg Kommune

Varmeplanen for udrulning af grøn varme er vedtaget

Del
Byrådet har nu vedtaget den varmeplan, som beskriver hvordan kommunen opnår fossilfri opvarmning og dermed tager et stort skridt mod målet om at blive klimaneutral i 2040

Alle landets kommuner arbejder på højtryk for at udfase gas til opvarmning til fordel for opvarmning med grøn energi. Det gælder også i Fredensborg Kommune, hvor varmeforbruget står for 23 pct. af den nuværende CO2 udledning.

”Vi skal hurtigst muligt gøre vores varmeforsyning fossilfri, da det er forudsætningen for, at vi kan nå vores overordnede mål om en klimaneutral kommune i 2040. Derfor er jeg også yderst tilfreds med, at byrådet nu har vedtaget en varmeplan, som viser vejen til fossilfri varmeforsyning senest i 2035”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Ambitionerne deles fuldt ud af Hanne Berg, der er formand for Udvalget for Natur, Miljø og Bæredygtig Udvikling, som har varmeplanen som ansvarsområde:

”Varmeplanen er både ambitiøs og realistisk. Den viser konkret, hvor vi som kommune vil sikre en hurtig udbygning af grøn fjernvarme. Samtidig informerer varmeplanen om alternative varmeløsninger, der kan vælges i de områder, hvor der ikke kommer fjernvarme”, siger Hanne Berg og betoner vigtigheden af samarbejde om den store omstilling:

”Vores varmeplan er først og fremmest baseret på et tværkommunalt samarbejde og analysearbejde. Vi har dermed fastlagt en fælles strategi for en grøn udvikling af varmeområdet sammen med Allerød, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal kommuner samt forsyningsselskabet Norfors, Forsyning Helsingør og Holte Fjernvarme.

Vi er dermed godt rustet til opgaven, men må samtidig erkende, at det tager tid at etablere en helt ny infrastruktur, der er både effektiv, bæredygtig og økonomisk fordelagtig”, slutter Hanne Berg.

Varmeplanen kan ses på https://fredensborg.dk/borger/klima-og-energi/varmeplan

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Hanne Berg (F) tlf. 50 83 63 44

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum