Var efterladt syv dage alene: Hvalpen Liv valgte livet

Indimellem overrasker livsviljen selv garvede dyrlæger. Den unge schæferhvalp, Liv, vejede kun fem kilo, hvilket er halvt så meget, som den burde, da Dyreværnets dyrlæge Sophie Haack-Hamilton fik den i hænderne efter køreturen fra Korsør. Så der skulle en hurtig indsats til, for at Liv kunne overleve:
- Liv var så afkræftet, at hun hverken kunne gå eller stå og så dehydreret, at den væske hun med det samme blev tilført via drop, var i allersidste øjeblik. Den lille krop var lige ved at lukke ned, så var der gået en dag mere, var hun gået bort, fortæller den chokerede dyrlæge Sophie, som holdt Liv under observation i 24 timer.
Men NU er lille Liv heldigvis i bedring. Hun har virkelig en tørst på livet, jeg sjældent har set, smiler Sophie.
Gennem hele forløbet har Liv taget godt imod både væske, foder, knus og kærlighed. Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee er lykkelig over, at Liv har så stor en tørst på livet:
- Der er ingen tvivl om, at Liv havde akut brug for dyrlægehjælp. Så det var godt, at vi kunne træde til. Liv er nu sendt ud til en plejefamilie, og så snart hun er helt på toppen igen, skal vi finde en ny familie til hende, siger Rikke. Hun fortsætter:
- Der er virkelig et behov for, at folk rækker ud, når de står i situationer som disse. Derfor har vi i oktober lanceret tiltaget, Potehjælp, der vil kunne tilbyde en håndsrækning, eller rettere en poterækning, til både dyr og ejer, som har brug for bistand. Liv er det fineste eksempel på, at det hjælper at hjælpe. Hun er et sandt Livstykke, smiler Rikke afslutningsvis.
Så snart Liv er klar, vil hun blive sat til adoption, da ejer ikke er i en situation, hvor Liv kan komme tilbage til sin oprindelige bopæl.
Læs meget mere om Dyreværnets indsatsområder på www.dyreværnet.dk
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information kontakt venligst Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee på tlf.: 93 39 20 50.
Billeder




Links
Information om Dyreværnet
Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og to mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.
Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet
Dyreværnets Frynseklinik er på Ferie Camp 20253.7.2025 07:30:00 CEST | Nyhed
Igen i år besøger Dyreværnets mobile dyreklinik, Frynseklinikken, Ferie Camp 2025, som er et gratis ferietilbud for værestedsbrugere i Danmark. Frynseklinikken vil være til stede både den 9. og 10. juli og tilbyde dyrlægehjælp til de udsattes dyr, hvis de har behov for det.
Dyreværnet indgår aftale med Københavns Politi30.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med start i juni 2025 har Dyreværnet og Københavns Politi indgået en ny fireårig rammeaftale om håndtering, afhentning og husning af dyr fra politisager. Aftalen bygger på et eksisterende, langvarigt samarbejde.
14 krybdyr overdraget til Dyreværnet i trist sag23.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I samarbejde med politiet fik Dyreværnet den 17. juni overdraget i alt 14 krybdyr, herunder slanger, edderkopper og firben.
Kaniner egner sig ikke som kæledyr til børn12.6.2025 07:30:00 CEST | Nyhed
Hos Dyreværnet er der i øjeblikket ekstra fyldt i stalden med kaniner. I maj og juni har Dyreværnet nemlig modtaget i alt 34 kaniner, som ikke fik den nødvendige pleje og omsorg, der hvor de var.
22 racekatte hentet fra uautoriseret opdrætter9.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed hentede Dyreværnet i april måned i alt 22 racekatte hos en uautoriseret opdrætter på Midt- og Vestsjælland.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum