Lolland Kommune

Vandtætte skotter mellem bowlingcenter og idrætscenter i Nakskov

Del

På møde i Lolland Kommunes Fritids- og Kulturudvalg den 2. november besluttede et enigt udvalg, at bowlingcentret skal udskilles fra NIC (Nakskov Idrætscenter) som selvstændig enhed. Beslutningen betyder også, at idrætscentret over de næste år skal tilbagebetale de 600.000 kr., som i strid med reglerne er blevet brugt på bowlingcentret.

Formand for udvalget Heino Knudsen forklarer, at dagens beslutning ikke handler om muligheden for at drive et bowlingcenter i Nakskov. Det drejer sig ene og alene om, hvad det kommunale driftstilskud til Nakskov Idrætscenter må bruges til:

”Det handler om, at økonomisk støtte til et bowlingcenter aldrig har været drøftet i Fritids- og Kulturudvalget, og derfor er der i praksis tale om støtte, som ikke hviler på nogen politisk beslutning. Beslutningsgrundlaget er nødt til at være i orden, inden vi som kommune yder tilskud til det ene eller det andet formål – også så der er styr på, hvad skatteborgernes penge går til”, siger Heino Knudsen.

”Jeg er glad for, at der mellem NIC og Fritids- og Kulturudvalget er enighed om, at pengene der er brugt af Nakskov Idrætscenter til NIC Bowling skal tilbagebetales, og at bowlingcentret skal udskilles i en selvstændighed enhed”.

Jørn Husted Madsen, som er bestyrelsesformand i Nakskov Idrætscenter, fortæller at man har været i tæt dialog med Lolland Kommune om sagen, og videre at man i forlængelse af udvalgets beslutning udskiller driften af NIC Bowling fra driften af Nakskov Idrætscenter:

”Vi skal selvfølgelig leve op til reglerne, og sikre at det kommunale driftstilskud fra Lolland Kommune til Nakskov Idrætscenter ikke anvendes til drift af bowlingcentret. Der er nu igangsat initiativer til udskillelse af bowlingcentret fra NIC. Det er en forudsætning for den nye konstruktion, at der kan skaffes et økonomisk grundlag, der sikrer balance i driften af bowlingcentret. Det er et spørgsmål, vi forventer svar på allerede i december, og så krydser jeg fingre for, at bowlingcentret kan fortsætte driften fremover til glæde for borgerne.”

Håbet om at man finder en bærende løsning for bowlingcentrets fremtid i Nakskov deles af Heino Knudsen, og begge parter er enige om fortsat at være i tæt dialog og konstruktivt samarbejde om driften af Nakskov Idræts- og Svømmecenter.

Sagen, som Fritids- og Kulturudvalget behandlede, kan se på Lolland Kommunes PolitikerWeb, sag 15 på udvalgets møde 2. november. Sagen skal afgøres endeligt i byrådet.

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Husted Madsen
Formand for bestyrelsen i Nakskov Idrætscenter
40 42 15 70

Heino KnudsenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

51 14 54 96

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum