Danva

Vandsektorlov skal sikre værdi for samfundet

Del

DANVAs Årsmøde 2021 er startskuddet til vandsektorens arbejde med en fremsynet regulering. DANVA kæmper for regler, så vandselskaber kan skabe endnu mere værdi med rent vand til bæredygtige byer og samfund. Reguleringen, de styres efter i øjeblikket, spænder ben for bl.a. investeringer, som skal hindre oversvømmelser.

Hvert år i slutningen af maj afholder DANVA sit årsmøde. Sådan er det også i år, men ligesom i 2020 sker det på grund af corona som et virtuelt arrangement.

”Vandselskaber effektiviserer løbende deres forretning og vil gerne have sparekrav. Men vi skal have fjernet effektivisering på alle udbudte opgaver, fordi vandselskaberne dermed ikke får dækket deres omkostninger. Den ansvarlige bestyrelse i et vandselskab eller et hvilket som helst andet selskab kan ikke forsvare at investere i noget, der medfører økonomiske problemer. Vandselskaberne er sat i verden for at tage sig af drikkevand, spildevand og effekterne af klimaforandringer. Men i dag hæmmes de i at foretage investeringer, som løfter den opgave,” siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

DANVAs Årsmøde, der har deltagelse af miljøminister Lea Wermelin, står i vandsektorlovsrevisionens tegn. Politisk kommentator samt tidligere minister og medlem af Folketinget, Hans Engell, er ordstyrer for en debat, der omhandler rammerne for vandbranchens regulering.

”Vi kan konstatere, at lovgivningen ikke er fulgt med tiden og den udvikling, der er sket, siden loven blev indført. Forventningerne har ændret sig i takt med, at der er stadig flere vandopgaver, der skal løftes. Der er et påtrængende behov for at tænke nyt og få en regulering, som giver værdi for samfundet” siger Carl-Emil Larsen.

Principper, som branchen ønsker for fremtidens regulering, bliver præsenteret af formand for DANVAs bestyrelses strategiudvalg, Lasse Frimand Jensen.

Til at debattere DANVAs forslag deltager en række politiske aktører:

Carsten Kissmeyer, klima-, energi- og forsyningsordfører for VenstreSøren Egge Rasmussen, klima-, energi- og forsyningsordfører for EnhedslistenMarie Stærke, borgmester i Køge Kommune og næstformand i SocialdemokratietThor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer
Jesper Daugaard, formand i DI-Vand
Jens Brandt Bering, formand for Miljø- og Klimaudvalget i FRI

Nøgleord

Billeder

Information om Danva

Danva
Danva
Godthåbsvej 83
8660 Skanderborg

7021 0055http://www.danva.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danva

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danva

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum