Søfartsstyrelsen

Vandscooterbevis er et krav

Del

Du skal have vandscooterbevis, for at sejle med en vandscooter eller lignende fartøjer. Vandscooterbevis er et krav, uanset om du ejer eller lejer fartøjet.

Hvis du skal på vandet med en vandscooter, så husk at du skal have et vandscooterbevis.
Du får vandscooterbeviset ved at bestå en prøve. Ved prøven skal du blandt andet vise kendskab til søvejsreglerne, og demonstrere sikker adfærd ved sejlads ved forskellige hastigheder, herunder styring og manøvrering under acceleration. Samtidig skal du vise hensyn til omgivelserne.

Alle skal have vandscooterbevis

Du kan læse mere om, hvordan man opnår vandscooterbevis på Søfartsstyrelsens hjemmeside https://www.soefartsstyrelsen.dk/SkoleFritidssejlads/UddPersonligeBeviser/Vandscooterbevis.

Kravet om vandscooterbeviset blev indført i 2018 og i den forbindelse blev der lavet en overgangsordning for dem, som var kvalificeret at føre en vandscooter efter de daværende regler. Ordningen udløber i 2019 og derfor skal alle, der fortsat ønsker at sejle med vandscootere eller lignende fartøjer have erhvervet sig et vandscooterbevis i år. Du kan læse mere om overgangsbestemmelserne i ovenstående link.

Syv ting, du skal huske som fører

  • Du skal medbringe dit vandscooterbevis (som fører af vandscooter)
  • Sejl ikke nærmere kysten end 300 meter
  • Max 0,5 promille i blodet
  • Der skal være rednings- eller svømmevest til alle
  • Søvejsreglerne gælder også for vandscootere
  • Overhold lokale sejladsbestemmelser
  • Du skal medbringe dokumentation for, at forsikringsforholdene er i orden.

Læs mere om reglerne på Søfartsstyrelsens hjemmeside https://www.soefartsstyrelsen.dk/SkoleFritidssejlads/Fritidsfartoejer/Vandscootere 


Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum