DI Hovedstaden

Vallensbæk slår rekord i erhvervsvenlighed

Del

Vallensbæk stryger derudaf. Kommunen, som sidste år rykkede 31 pladser frem i DI’s erhvervsklimamåling, er i år rykket yderligere 11 pladser frem. Det belønnes kommunen for med en flot 15. plads – den højeste rangering nogensinde i de ti år, DI har gennemført undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima. Og den højeste rangering på Sjælland i 2019.

Det er ikke kun Vallensbæk, der gør det godt – for skal man være virksomhed på Sjælland, så har man det bedst på Vestegnen, fastslår undersøgelsen. Her rangerer kommunerne nemlig samlet set højere end de øvrige hovedstadskommuner, og de står samtidig for den største udvikling inden for alle ni kategorier, der afspejler de lokale erhvervsvilkår.

- Der er et bedre mindset at spore i flere af Vestegnens kommuner. Her står erhvervslivet ikke i modsætning til det lokale liv. Erhverv og lokalmiljø er i langt højere grad hinandens forudsætninger, siger formanden for DI Hovedstaden Poul Skadhede, som understreger:

- Mange steder kan vi se, at det medfører en større grad af proaktiv imødekommenhed fra kommunens side – og den form for erhvervsservice kan virksomhederne mærke.

Blandt den øverste tredjedel på landsplan finder vi foruden Vallensbæk også Høje-Taastrup og Ballerup kommuner. Ballerup markerer sig som dette års højdespringer på Vestegnen. Et hop på 19 pladser er det blevet til, og Ballerup Kommune er rykket fra en lunken 43. plads i 2018 til en flot 24. plads i 2019.

Hovedstadens tidligere ”erhvervsklima-darling” Høje-Taastrup har derimod afgivet lidt af sit terræn og rykker sig fra en 11. plads i 2018 til en 19. plads i 2019.

Konkurrencen er hård, og ligger man i det øverste felt, kan man hurtigt ryge et par pladser op eller ned ved små ændringer. Høje-Taastrup skal derfor fortsat være stolte af at ligge i den gode ende og se erhvervsklimaundersøgelsen som en hjælpende hånd til at forbedre de områder, der trænger mest, siger Poul Skadhede.
Høje-Taastrup topper dog statistikken over landets bedste kommuner i kategorien ’Infrastruktur og transport’.

Vallensbæk Kommune scorer i år særligt højt på deres sagsbehandling, som er blevet vurderet 61 pladser højere end sidste år.

- Det er jo et superflot resultat, som udtrykker virksomhedernes tilfredshed med hurtig og kompetent behandling af eksempelvis deres byggesager. Vallensbæk løber med hovedstadens højeste rangering i denne kategori, så måske der er lidt inspiration at hente for nabokommunerne, opfordrer Poul Skadhede.

På landsplan løber Vallensbæk desuden med en førsteplads i kategorien ’Uddannelse’, en tredjeplads i ’Infrastruktur og transport’ og en ottende plads i kategorien ’Kommunens image’, som bl.a. omfatter evnen til at tiltrække virksomheder og tilflyttere. I den tungere ende af skalaen udtrykker virksomhederne i Vallensbæk et behov for, at der bliver gjort mere for at tiltrække arbejdskraft, herunder et ønske om et bedre samarbejde med jobcentrene. Denne kritik er Vallensbæk ikke alene om at få blandt vestegnskommunerne, hvor flere til trods for udfordringen kan fejre, at de er gået frem. Kun Albertslund, Glostrup og Hvidovre er gået tilbage i denne kategori, og de har en lidt større opgave at løfte her.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er tiende år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt konsulent for DI Hovedstaden Amalie Ulrich, amul@di.dk tlf.: 3016 6519 eller pressekoordinator Lars Bøgeskov, larb@di.dk tlf.: 2236 3138

Billeder

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:


Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

DI med opfordring til hovedstadens kommuner: Der er brug for en særlig indsats4.5.2020 13:37:44 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I hovedstaden er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen. - Vi har set rigtig mange gode initiativer fra Hovedstadens kommuner. Alt fra fremrykninger af anlægsprojekter til særlige taskforces, der skal hjælpe de lokale erhvervsliv. Men samtidig har vi kurs mod den værste økonomiske krise i nyere tid, og det kalder på en helt særlig indsats og et endnu tættere samarbejde mellem Hovedstadens kommuner og erhvervslivet, siger formand for DI hovedstaden Poul Skadhede. DI anbefaler blandt andet, at man styrker samarbejdet med jo

Helsingør Kommunes erhvervsvenlighed tager et dyk9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Rangeringerne i DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse minder for nogle kommuner mere om bølgeskvulp end for andre. Efter at have rejst sig flot sidste år tager Helsingør Kommune i år et lille dyk. Kommunen går seks pladser tilbage og kommer ud på en 85. plads ud af 93 kommuner. Men hvis kommunen ligesom sidste år sætter ind, hvor de står svagest, kan de vende det lille dyk til en fortsat positiv udvikling.

Allerød tager hovedstadens største spring i DI’s erhvervsklimaundersøgelse9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Allerød Kommune rykker intet mindre end 22 pladser op ad listen i DI’s årlige undersøgelse af Danmarks kommuners erhvervsvenlighed, Lokalt Erhvervsklima 2019. Dermed opnår Allerød en placering som nummer 43 og er den kommune i Nordsjælland med næstbedst erhvervsklima. Furesø på plads 38 kan dog stadig bryste sig af at være Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune til trods for et fald på 16 pladser i forhold til sidste år.

Erhvervsklimaundersøgelse er et lille skridt for erhvervslivet, men måske en positiv tendens for Københavns Kommune9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

København sniger sig én enkelt plads op i DI’s årlige undersøgelse Lokalt Erhvervsklima, der ranglister Danmarks kommuner efter erhvervsvenlighed. Det er et meget lille skridt for det københavnske erhvervsliv, der endnu en gang rangerer kommunen i bunden som nummer 89 i et felt af 93 kommuner. Men det kan være et positivt tegn i den rigtige retning for kommunen, som scorer sin højeste placering i fire år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum