Esbjerg Kommune

Valg til ældrerådet – din mulighed for indflydelse

Del

Den 9. november 2021 er der valg til ældrerådet i Esbjerg Kommune, og du kan allerede nu stille op som kandidat. Mød medlemmer af ældrerådet, og hør om rådets arbejde og muligheden for at stille op som kandidat til ældrerådsvalget på orienteringsmøder i Ribe, Bramming og Esbjerg.

Har du ofte tænkt, at du gerne vil have mulighed for at påvirke de beslutninger, som træffes om forhold, der vedrører seniorer på 60+ i Esbjerg Kommune? Så er det nu, du skal stille op som kandidat til kommunens ældreråd. Her skal der vælges nye medlemmer den 9. november 2021.

Bliv hørt

Ældrerådet skal sikre dialog og samarbejde mellem kommunens ældre borgere og byrådet.

-Ældrerådet er vores mulighed som seniorer for at blive hørt, inden de politiske beslutninger bliver omsat til hverdag. Ældrerådet er for eksempel involveret i udarbejdelsen af den nye pårørendepolitik for Esbjerg Kommune, ligesom vi også har afgivet en lang række høringssvar. Her kan nævnes sektorplanen, hvor vi har gjort opmærksom på boligforholdene for ældre i kommunen. Derudover kan vi selv tage sager op, som vi finder relevante. Det har vi bl.a. gjort i forbindelse med forholdene ved Gjesing station, som vi ikke mener, lever op til kommunens mål om tilgængelighed for alle i det offentlige rum, fortæller formand for ældrerådeti Esbjerg Kommune, Gertrud Hansen.

Ældrerådet skal høres i en lang række sager og inddrages i relevante arbejdsgrupper. Rådet kan ikke behandle personsager.

- Ældrerådet er en vigtig samarbejdspartner. Det er vigtigt, at vi kender borgernes synspunkter og ønsker, for at vi som politikere kan træffe beslutninger, der bedst muligt tilgodeser borgernes behov og gør det muligt for dem at leve et sundt og aktivt liv, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, Olfert Krog.

Har du lyst til at høre mere og eventuelt stille op?

Vil du høre mere om ældrerådets arbejde, eller overvejer du at stille op som kandidat til valget? Så har du mulighed for at deltage i et af tre orienteringsmøder, som ældrerådet holder i august i Ribe, Bramming og Esbjerg. Kom og hør, hvad ældrerådet arbejder med, og hvorfor det er værd at være med.

Sådan foregår valget

Det er nemt at stemme til ældrerådet. Valget foregår ved brevafstemning. Kommunen sender et brev med en frankeret svarkuvert til alle, som har mulighed for at stemme.

Alle, der er fyldt 60 år den 9. november 2021 og bor fast i Esbjerg Kommune, kan stemme, stille op som kandidat og være stiller for én kandidat ved ældrerådsvalget.

Der skal vælges 13 medlemmer til ældrerådet fordelt på områderne Bramming, Ribe og Esbjerg. Der skal også gerne vælges 13 suppleanter.

Valget gælder for en periode på fire år.

Vil du være kandidat til valget, skal du have fem stillere. Du kan hente stillerlister i borgerservicecentrene i Esbjerg, Ribe og Bramming og på ældrerådets hjemmeside: www.aeldreraadet.esbjergkommune.dk

De udfyldte stillelister for kandidater skal afleveres på Esbjerg Rådhus, Torvegade 74, 6700 Esbjerg, senest torsdag den 16. september 2021 kl. 11.00.

Tid og sted for orienteringsmøder

Ældrerådet holder orienteringsmøder om valg til ældrerådet og arbejdet i et ældreråd:

  • Mandag den 23. august 2021 kl. 19.00
    Mødestedet, Skolegade 10, Bramming
  • Tirsdag den 24. august 2021 kl. 19.00 i
    SeminarieHuset, Simon Hansens Vej 1, Ribe
  • Torsdag den 26. august 2021 kl. 16.30
    Hovedbiblioteket, Nørregade 19, Esbjerg

Alle interesserede er velkomne.

Kontakter

Olfert Krog, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, tlf. 29 88 01 45

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Gertrud Hansen, formand for ældrerådet i Esbjerg Kommune, tlf. 21 69 62 89

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum