Valdemars-march dedikeret til Dannebrog

Del

Det frivillige 8. Regiments Musikkorps, der har garnison på Kastellet i København, uropfører marchen ”Under Valdemarsfanen” ved kastelkoncerten den 12. juni.

Dannebrogs 800 års-jubilæumsfestivitas hen over 2019 indeholder mange facetter. Som et lille, men smukt kuriosum har Mogens Ahrensburg Gaardbo fra 8. Regiments Musikkorps komponeret marchen ”Under Valdemarsfanen”, der bliver uropført ved kastelkoncerten onsdag den 12. juni kl. 1900.

Ifølge komponisten er marchen tilegnet Danmarks-Samfundet i respekt for det store arbejde, som foreningen udfører for at værne om nationalsymbolet Dannebrog.

– I indledningen er der en lille citat fra ”Fanemarchen”. I næste del er der citater fra ”Der er ingenting, der maner”, mens der i sidste del er et citat fra ”Vift stolt på Codans bølge”. Hermed har jeg i marchen henvist til tre af vores store flagsange, uddyber Mogens Ahrensburg Gaardbo.

Marchen er arrangeret for messingblæsere og kan dermed spille af såvel 8. Regiments Musikkorps som af Søværnets Tamburkorps og Slesvigske Musikkorps.

I forbindelse med uropførelsen får Danmarks-Samfundets landsnæstformand Søren Ib Cruys-Bagger overrakt partituret til marchen.

8. Regiments Musikkorps er et frivilligt korps, der tilstræber at imitere et dansk regimentsmusikkorps fra perioden 1880 til 1950. Dette gælder såvel repertoire som uniformer.

.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Leif Mortensen
Telefon 21923055
Mail: lm@mkmedier.dk

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Eventet Dannebrog 800 år nåede det planlagte mål27.12.2019 09:45:33 CETPressemeddelelse

– Da Danmarks-Samfundet i 2016 begyndte at planlægge aktiviteter i forbindelse med Dannebrogs 800 års-jubilæum på Valdemarsdag 2019, blev det besluttet, at de forskellige projekter skulle bredes ud over hele jubilæumsåret, og at hele landet skulle inddrages, selv om hovedfejringen skulle finde sted i København. Alt sammen med det formål at gøre befolkningen i hele landet opmærksom på Dannebrogs 800 års-fødselsdag og Dannebrogs skiftende betydning gennem tiderne for vores historie og identitet. Det siger landsformand Erik Fage-Pedersen, der uddyber: – Med udgangen af 2019, hvor Danmarks-Samfundet med succes har stået i spidsen for en lang række aktiviteter, må vi konstatere, at vi til fulde har opnået vores mål. Dækningen i både de trykte og de elektroniske medier har været langt over det forventede, selvfølgelig kulminerende i dagene op til Valdemarsdag den 15. juni, der ifølge legenden er Dannebrogs fødselsdag. Vi har med held gjort et stort arbejde ud af også at involvere ungdommen g