Næstved Bibliotek og Borgerservice

Vær med til at vælge årets bedste danske roman

Del

Tirsdag den 7. december kl. 19.00-20.30 starter sæsonens DR Romanklub på Næstved Bibliotek. Her kan du være med til at til at vælge årets bedste danske roman.

I år starter vi igen en DR Romanklub på Næstved Bibliotek. Her læser vi de seks romaner, som er nomineret til DR Romanprisen 2022. Vi mødes seks tirsdage fra december til maj og diskuterer månedens bog.

DR Romanprisen bliver uddelt hvert år. Vinderen af Romanprisen 2022 blev Anne Lise Marstrand-Jørgensen med romanen Margrete I. De seks danske romaner, som nomineres til prisen i 2022, bliver udvalgt i løbet af 2021. Der skeles ikke til salgstal; de mest velskrevne, originale og debatskabende bøger bliver valgt ud. Det er også vigtigt, at romanerne er forskellige i genre og kan give gode diskussioner for læserne. DR vælger i samråd med repræsentanter fra landets biblioteker de seks kandidater blandt årets danske romaner og tester dem på læsere i hele landet.

Læserne samles på bibliotekerne

Hver måned fra december til maj samles læseklubber på biblioteker landet over for at læse og diskutere de seks bøger og til sidst vælge tre kandidater, som skal med i finalen. Udover diskussionen om månedens bog blandt læseklubberne på biblioteket, vil der også være omtale af romanerne i DR's programmer og podcasts samt på Litteratursiden.dk.

De første tre nominerede romaner er:

December: Christina Englund: Slugt

Januar: Charlotte Weitze: Rosarium

Februar: Thomas Korsgaard: Man skulle nok have været der

De sidste tre romaner meldes ud senere. Biblioteket sørger for at skaffe bøgerne, og eneste forudsætning for at deltage er lyst til at læse og dele læseoplevelsen med andre. Når vi har læst alle de nominerede romaner, indstiller vi vores tre favoritter til prisen.

Tid og sted:

Vi mødes følgende tirsdage kl. 19.00-20.30 på Næstved Bibliotek:

7. december

11. januar

8. februar

8. marts

5. april

10. maj

Der er 12 pladser i Romanklubben, og det er gratis at deltage, dog med bindende tilmelding til alle gange på www.naesbib.dk.

Tilmelding senest 31. oktober.

Kontakter

Billeder

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

Billedtekst: DR Romanprisen sætter hvert år fokus på nogle af årets bedste og mest originale danske bogudgivelser. (kilde DR)

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum