Lolland Kommune

Vær med til at hylde veteranerne

Del

Alle er velkomne, når Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger afholder National Flagdag for kommunens veteraner onsdag den 5. september. Højtideligheden finder sted ved veteranstenen foran Nakskov Stationsbygning kl. 18.30-19.00. Efterfølgende er der en offentlig, kirkelig højtidelighed i Sankt Nikolai Kirke, inden dagen rundes af med en reception for veteranerne i Toldboden.

Foto fra sidste års markering af den Nationale Flagdag i Lolland Kommune.
Foto fra sidste års markering af den Nationale Flagdag i Lolland Kommune.

I år er det fjerde år i træk, at Lolland Kommune fejrer National Flagdag for kommunens veteraner. Ligesom de andre år foregår højtideligheden ved Veteranstenen i Nakskov, der blev sat op i 2015.

”Den Nationale Flagdag for udsendte er en særlig dag, og i samarbejde med de lollandske soldaterforeninger er den blevet en god, årlig tradition i Lolland Kommune. Dagen minder os om den kæmpe indsats, som nuværende og tidligere udsendte gør eller har gjort ude i verdens brændpunkter. En indsats der jo ikke er uden omkostninger, og som absolut ikke bør tages for givet. Flagdagen giver samtidig os alle mulighed for at vise veteranerne og deres pårørende respekt og taknemmelighed. Jeg glæder mig personligt til at deltage, og jeg håber, at mange andre også benytter lejligheden til at komme og give veteranerne et fortjent skulderklap,” siger viceborgmester Henrik Høegh.

Program

Kl. 18.15-18.29 går et fanekommando fra Gåsetorvet til Veteranstenen med 3-5 tamburer forrest.

Kl. 18.30 begynder den officielle højtidelighed, som byder på fællessange, kransenedlæggelse og taler af viceborgmester Henrik Høegh og folketingsmedlem Marcus Knuth. Lolland-Falster Brandvæsens Orkester står for musikken.

Efter højtideligheden ved veteranstenen går fanekommandoet ad Sønder-gågade til Sankt Nikolai Kirke, hvor der vil være en offentlig, kirkelig højtidelighed fra kl. 19.15 til 20.00. Her vil der blive holdt taler af Major Poul Erik Knudsen og sognepræst Peter Ulrik Holm, og Lolland Musikskole deltager med et musikalsk indslag.

Som afslutning på dagen er veteranerne med ledsagere inviteret til en lukket reception i Toldboden i Nakskov kl. 20.00-21.30.

Læs også programmet på www.lolland.dk/nationalflagdag

Om Flagdagen for Danmarks udsendte
Formålet med Flagdagen for Danmarks udsendte 5. september er at hædre de personer, der er - eller har været - udsendt på en mission af Danmark som led i Danmarks aktive internationale engagement på baggrund af en beslutning truffet af regeringen, Folketinget eller en minister. Flagdagen blev første gang afholdt i 2009 i København. Siden da har Flagdagen bredt sig til flere kommuner i landet. Lolland Kommune deltog første gang i markeringen af flagdagen i 2015.

Nøgleord

Kontakter

Jørn Arne Nielsen
Oberstløjtnant og direktør
Tlf. 72 59 62 47

Billeder

Foto fra sidste års markering af den Nationale Flagdag i Lolland Kommune.
Foto fra sidste års markering af den Nationale Flagdag i Lolland Kommune.
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum