Lolland Kommune

Vær med til at hylde veteranerne

Del

Alle er velkomne, når Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger afholder National Flagdag for kommunens veteraner onsdag den 5. september. Højtideligheden finder sted ved veteranstenen foran Nakskov Stationsbygning kl. 18.30-19.00. Efterfølgende er der en offentlig, kirkelig højtidelighed i Sankt Nikolai Kirke, inden dagen rundes af med en reception for veteranerne i Toldboden.

Foto fra sidste års markering af den Nationale Flagdag i Lolland Kommune.
Foto fra sidste års markering af den Nationale Flagdag i Lolland Kommune.

I år er det fjerde år i træk, at Lolland Kommune fejrer National Flagdag for kommunens veteraner. Ligesom de andre år foregår højtideligheden ved Veteranstenen i Nakskov, der blev sat op i 2015.

”Den Nationale Flagdag for udsendte er en særlig dag, og i samarbejde med de lollandske soldaterforeninger er den blevet en god, årlig tradition i Lolland Kommune. Dagen minder os om den kæmpe indsats, som nuværende og tidligere udsendte gør eller har gjort ude i verdens brændpunkter. En indsats der jo ikke er uden omkostninger, og som absolut ikke bør tages for givet. Flagdagen giver samtidig os alle mulighed for at vise veteranerne og deres pårørende respekt og taknemmelighed. Jeg glæder mig personligt til at deltage, og jeg håber, at mange andre også benytter lejligheden til at komme og give veteranerne et fortjent skulderklap,” siger viceborgmester Henrik Høegh.

Program

Kl. 18.15-18.29 går et fanekommando fra Gåsetorvet til Veteranstenen med 3-5 tamburer forrest.

Kl. 18.30 begynder den officielle højtidelighed, som byder på fællessange, kransenedlæggelse og taler af viceborgmester Henrik Høegh og folketingsmedlem Marcus Knuth. Lolland-Falster Brandvæsens Orkester står for musikken.

Efter højtideligheden ved veteranstenen går fanekommandoet ad Sønder-gågade til Sankt Nikolai Kirke, hvor der vil være en offentlig, kirkelig højtidelighed fra kl. 19.15 til 20.00. Her vil der blive holdt taler af Major Poul Erik Knudsen og sognepræst Peter Ulrik Holm, og Lolland Musikskole deltager med et musikalsk indslag.

Som afslutning på dagen er veteranerne med ledsagere inviteret til en lukket reception i Toldboden i Nakskov kl. 20.00-21.30.

Læs også programmet på www.lolland.dk/nationalflagdag

Om Flagdagen for Danmarks udsendte
Formålet med Flagdagen for Danmarks udsendte 5. september er at hædre de personer, der er - eller har været - udsendt på en mission af Danmark som led i Danmarks aktive internationale engagement på baggrund af en beslutning truffet af regeringen, Folketinget eller en minister. Flagdagen blev første gang afholdt i 2009 i København. Siden da har Flagdagen bredt sig til flere kommuner i landet. Lolland Kommune deltog første gang i markeringen af flagdagen i 2015.

Nøgleord

Kontakter

Jørn Arne Nielsen
Oberstløjtnant og direktør
Tlf. 72 59 62 47

Billeder

Foto fra sidste års markering af den Nationale Flagdag i Lolland Kommune.
Foto fra sidste års markering af den Nationale Flagdag i Lolland Kommune.
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune og Danmarks Lærerforening indgår lokalaftale6.3.2019 11:42:32 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening har indgået en aftale, der fastlægger lærernes undervisningstid og styrker lærernes mulighed for at forberede undervisningen. Aftalen, som er gældende for skoleåret 2019-20, afløser det hidtidige ”tryghedspapir”. Den sætter faste rammer for lærernes vigtige arbejde i Lolland Kommune og imødekommer dermed et længe ventet ønske fra lærerforeningens side.

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00 CETPressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum