Kræftens Bekæmpelse

Vær med når Kræftens Bekæmpelse åbner dørene til forskningens univers

Del
Tirsdag den 24. april inviterer Kræftens Bekæmpelse alle interesserede til en aften i videnskabens og forskningens tegn. Her kan man blandt andet høre om forskning, der kan hjælpe med at løse kræftens gåde og om viden, vi kan bruge til at forebygge kræftsygdomme. Foredragene er på blot fem minutter, og formidlingen er i øjenhøjde med publikum. Velkommen til Science Slam

Når lyset dæmpes, og den første foredragsholder træder op på scenen til Kræftens Bekæmpelses Science Slam, kan publikum se frem til en noget anderledes oplevelse end ved mange andre foredrag om videnskab.

Her er lange ord og tekniske præsentationer bandlyst, for til en Science Slam skal budskaberne være præcise og tydelige, og foredragsholderen skal fatte sig i korthed. Det forklarer professor Mef Nilbert, der er forskningschef hos Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning:

– Science Slam udfordrer både foredragsholderen, men også publikum, som får lejlighed til at høre om videnskab på en måde som vil være ny for mange. Det sætter fokus på kernen i budskabet, og det gør videnskaben fængende og vedkommende, siger hun.

Præsentationerne finpudses
Det bliver forskere og eksperter fra Kræftens Bekæmpelse, der præsenterer aftenens ’slams’. I øjeblikket er de i fuld gang med at øve sig på både foredrag og ikke mindst på den fysiske del af deres præsentationer. Her arbejder de blandt andet med, hvilke ting de vil have med på scenen. Foredragsholderne må nemlig gerne medbringe noget, der understøtter deres budskab, uanset om det er ting eller mennesker. Og med kun fem minutter til at give et kig ind i forskningens og videnskabens verden, skal både ord og remedier vælges nøje.

En af dem, som er godt på vej, er projektchef Gitte Laub Hansen, som bliver en af de foredragsholdere, gæsterne kan møde. Hun arbejder i Kræftens Bekæmpelse afdeling for Forebyggelse & Oplysning hvor hun arbejder med fysisk aktivitet og kost. Hvad hun vil fortælle om, skal være en hemmelighed til selve aftenen, men uden at afsløre for meget kan vi godt fortælle, at en vigtig del af hendes præsentation bliver en ting, som er gået i arv i hendes familie tilbage fra hendes bedstemors tid.

Og opfindsomheden er stor blandt foredragsholderne, som i øjeblikket afprøver ideer, der spænder over indkøbsposer, billeder og film fra laboratorierne og til kolleger, der skal med på scenen for at illustrere pointer.

Publikum stemmer om aftenens bedste foredrag
Det er imidlertid ikke kun foredragsholderne, som skal på arbejde i aftenens løb. Også publikum kommer til at spille en vigtig rolle. De skal nemlig afgøre, hvem der holder den bedste slam. Gennem stemmesedler får publikum således det sidste ord og beslutter, hvem der dels vinder æren som aftenens bedste ’science slammer’ – og naturligvis også en fin præmie.

Praktisk information om aftenen
Det er den 24. april - vi åbner dørene på Strandboulevarden 49, 2100 København Ø kl. 18, og aftenen slutter ca. 20.30. Tilmelding er ikke nødvendig, og der er gratis entré. Der vil være foredrag på både dansk og engelsk. I aftenens løb bliver der serveret lidt forfriskninger, og der bliver desuden mulighed for en uformel snak med Kræftens Bekæmpelses forskere før og efter foredragene.

Arrangementet er et led i Forskningens Døgn.

Kontakter

Mette Vinter Weber, Kommunikationsrådgiver ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, mobil 2895 2828, e-mail: mvw@cancer.dk

Vedhæftede filer

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye