Naturvidenskabernes HusNaturvidenskabernes Hus

Vær med i Teknologipagten hos Tektanken

Del

Hos Tektanken kan danske virksomheder samarbejde med skoler og uddannelsesinstitutioner i hele landet og dermed bidrage til Teknologipagtens intentioner om at flere unge skal inspireres til en fremtid med IT, naturvidenskab og teknologi.

Regeringen har netop lanceret Strategi for Danmarks digitale vækst, som Teknologipagten er en del af. Teknologipagten skal få flere unge til at uddanne sig inden for de digitale, naturvidenskabelige og tekniske områder.

Naturvidenskabernes Hus' direktør Nanna Seidelin byder Teknologipagten velkommen og inviterer samtidig alle danske virksomheder indenfor i skole-virksomhedsnetværket Tektanken, det tidligere Jet-Net.dk, som Naturvidenskabernes Hus står bag:

”Vi er meget glade for regeringens udspil. Som samfund har vi brug for, at alle gode kræfter samarbejder om at flere uddanner sig i naturvidenskabelig og teknologisk retning,” siger hun og kommer samtidig med en invitation:

”Tektanken består i dag af over 100 danske virksomheder, der har besluttet sig for at gøre en forskel. De vil vise de unge alle de mange spændende jobmuligheder, der findes med en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi. Men vi har brug for langt flere virksomheder for at kunne møde skolernes efterspørgsel,” siger hun.

Det er nemt at være med  
Naturvidenskabernes Hus er klar til at hjælpe alle virksomheder, der vil tage ansvar for fremtidens medarbejdere. Og det er nemt at være med for alle virksomheder.

Tektanken faciliterer besøgskoncepter og udvikler virksomhedsrelaterede opgaver, der indgår som en del af et forløb mellem en virksomhed og en uddannelsesinstitution. 

”Vi tager virksomhederne i hånden fra første færd og hjælper dem i gang. Vi har stor erfaring med skolekulturen og virksomhedskulturen, netop derfor er vi gode til at bygge bro mellem de to kulturer,” siger Nanna Seidelin.

Over 100 virksomheder er i dag med i Tektanken. Blandt andre kernevirksomhederne Danfoss, Grundfos, Haldor Topsøe, Microsoft, Novozymes og Coloplast.

Jørgen Mads Clausen: Danske virksomheder har et ansvar
Alle kernevirksomhederne er repræsenteret i Tektankens erhvervspræsidium. Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand for Danfoss, er formand for Tektanken. Han opfordrer sine kolleger i dansk erhvervsliv til at tage et ansvar:

”Fra virksomhedernes side kan vi yde et stort og vigtigt bidrag til at inspirere de unge til at vælge de uddannelser, hvor vi har for få medarbejdere. Vi har brug for flere virksomheder, der vil hjælpe os med at løfte ansvaret,” siger han.      

Alle virksomhederne og deres forløb med skoler og uddannelsesinstitutioner ligger på en overskuelig portal på www.tektanken.dk

FAKTA: Kort om skole-virksomhedssamarbejderne i Tetanken

  • Naturvidenskabernes Hus udarbejder virksomhedsrelaterede opgaver i samarbejde med både virksomheder, grundskoler og gymnasier.

  • Opgaverne indebærer både aktuelle elementer fra virksomhedens praksis samt didaktiske og faglige overvejelser.

  • På den måde bearbejdes virksomhedernes praksis rent pædagogisk, så de kan indgå som en del af den faglige undervisning i klasselokalerne.

  • Samarbejdet mellem virksomheder og skoler er koblet til en faglig agenda, og lærerne får altid inspiration til, hvordan elevernes oplevelser hos virksomhederne kan omsættes til spændende naturfagsundervisning.
  • Tektanken hed tidligere Jet-Net.dk.
  • Se mere på www.tektanken.dk.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger og kommentarer:

Direktør Nanna Seidelin - ns@nvhus.dk / 29411133

Programchef for Tektanken Jeppe Hust - jh@nvhus.dk / 29700377

Kommunikationschef Bjørn Kock Lærkedahl - bkl@nvhus.dk / 51194944

Billeder

Links

Information om Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus
Naturvidenskabernes Hus
P.E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

51194944http://www.nvhus.dk

Naturvidenskabernes Hus

Vi bygger bro mellem skoler og erhvervsliv og understøtter lærere i at udvikle og gennemføre inspirerende og virkelighedsnær undervisning.
 
Det er vores mål, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum