Erhvervshus Sjælland

Vækstpiloter skal løfte Sjællands SMV’er efter Covid-19-krisen

Del

Gennem Erhvervshus Sjælland får små og mellemstore virksomheder nu mulighed for at søge op til 90.000 kr. i løntilskud, hvis de ansætter en ny medarbejder – en såkaldt vækstpilot – til at løse konkrete omstillingsopgaver.

Små og mellemstore virksomheder på Sjælland kan nu søge puljen SMV:Vækstpilot. Gennem puljen kan virksomheder ansætte en vækstpilot  og få op til 90.000 kr. i løntilskud, hvis de står med et konkret omstillingsbehov. (Foto: Erhvervshus Sjælland)
Små og mellemstore virksomheder på Sjælland kan nu søge puljen SMV:Vækstpilot. Gennem puljen kan virksomheder ansætte en vækstpilot og få op til 90.000 kr. i løntilskud, hvis de står med et konkret omstillingsbehov. (Foto: Erhvervshus Sjælland)

Mangler din virksomhed de rette kompetencer til at gøre forretningen synlig online, få indført en ny teknologi eller noget helt tredje? Små og mellemstore virksomheder på Sjælland kan nu søge puljen SMV:Vækstpilot og ansætte en vækstpilot med 50% løntilskud (max. 15.000 kr./mdr.) i op til seks måneder, hvis de står med et konkret omstillingsbehov inden for eksempelvis digitalisering, grøn omstilling eller eksport.

”Mange sjællandske virksomheder oplever lige nu udfordringer med at få den rigtige arbejdskraft – også til nye opgaver, som er vigtige at få igangsat. SMV:Vækstpilot er her en oplagt mulighed for virksomheder, der kan sætte skub i vigtige omstillingsopgaver ved at ansætte nye kompetencer, som kan føre opgaverne i mål," siger Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland.

Puljen åbner for ansøgning d. 15. september og er en del af regeringens ambitiøse indsats, Virksomhedsprogrammet, hvor Erhvervshus Sjælland sammen med landets øvrige Erhvervshuse på kort tid uddeler i alt 600 millioner kroner til aktiviteter, der kan styrke virksomhederne efter Covid-19.

Nye kompetencer til din virksomhed

En vækstpilot er en ny medarbejder, der skal bidrage til din virksomheds omstilling. Inden ansættelse skal vækstpiloten være registreret ledig i Danmark og have en uddannelse – fra faglært til højtuddannet.

”Det unikke ved SMV:Vækstpilot er blandt andet, at uddannelsesniveauet og fagligheden hos de kommende vækstpiloter kan spænde meget bredt; fra faglært til akademiker. Den nye medarbejder byder ind med nye kompetencer og bidrager derigennem betydeligt til den omstillingsopgave, som virksomheden har defineret,” siger Bitten Müller, projektleder for SMV:Vækstpilot.

Erhvervshuset står klar til at hjælpe

Erhvervshus Sjælland står klar til at hjælpe med sparring på din virksomheds konkrete omstillingsopgave. Derudover har Erhvervshuset et bredt samarbejde med mange aktører med fokus på at sikre det gode match mellem virksomheder og kommende vækstpiloter.

Du kan også tilmelde dig Erhvervshus Sjællands webinar om SMV:Vækstpilot den 21. september 2021, kl. 11:00 - 11:45 og høre, hvordan du skaber vækst og udvikling i din virksomhed ved at ansætte en vækstpilot. Webinaret er målrettet virksomheder, der ønsker at vide mere om SMV:Vækstpilot.

Tilmeld dig senest den 21. september klokken 9.00 på www.virksomhedsprogrammet.dk

Fakta om SMV:Vækstpilot

  • Virksomheder kan søge SMV:Vækstpilot fra 15. september kl. 15.00. Gennem puljen kan virksomheder få 50% løntilskud (max. 15.000 kr/mdr.) i op 6 måneder til ansættelse af en vækstpilot. Altså samlet set op til 90.000 kr. i løntilskud. Formålet er, at vækstpiloter skal understøtte omstillingen i SMV’er.
  • På landsplan kan der ansættes 350 vækstpiloter. Vækstpiloterne skal være registreret ledige i Danmark med en uddannelsesmæssig baggrund, der spænder fra faglært til højtuddannet.
  • SMV:Vækstpilot er en del af Virksomhedsprogrammet, hvor 600 millioner kroner er udmøntet til SMV’er via et genopretningsprogram fra EU - det såkaldte REACT-EU-program - som skal afhjælpe konsekvenserne af Covid-19. Puljen er finansieret af EU’s Socialfond REACT og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
  • Læs mere om SMV:Vækstpilot (link)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Små og mellemstore virksomheder på Sjælland kan nu søge puljen SMV:Vækstpilot. Gennem puljen kan virksomheder ansætte en vækstpilot  og få op til 90.000 kr. i løntilskud, hvis de står med et konkret omstillingsbehov. (Foto: Erhvervshus Sjælland)
Små og mellemstore virksomheder på Sjælland kan nu søge puljen SMV:Vækstpilot. Gennem puljen kan virksomheder ansætte en vækstpilot og få op til 90.000 kr. i løntilskud, hvis de står med et konkret omstillingsbehov. (Foto: Erhvervshus Sjælland)
Download
Download
Download
Download
Download

Links

Information om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland
Fulbyvej 15
4180 Sorø

55 35 30 35https://ehsj.dk/

Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.

Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.

Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum