Erhvervsministeriet

Vækstfonden vil børsnotere virksomheder i Danmark

Del

Et stærkt samarbejde med private investorer og danske vækstvirksomheder har skabt gode resultater i Vækstfonden. Nu vil fonden bruge erfaringerne til at bane vej for børsnoteringer af små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Vækstfonden har med et overskud på 610 mio. kr. i 2016 leveret et stort trecifret millionoverskud for tredje år i træk, og fondens finansiering bidrager aktuelt til at skabe ca. 10.500 ny jobs om året. Resultaterne er skabt af et stærkt samarbejde med private investorer og vækstvirksomheder. Nu vil Vækstfonden bruge de gode erfaringer til at puste liv i det danske børsmarked for små og mellemstore virksomheder.

"Vi har brug for et effektivt dansk børsmarked, hvis vi vil skabe flere store virksomheder i Danmark og holde på de vækstvirksomheder, som i dag ofte bliver solgt til udlandet eller noteret på udenlandske børser. Det glæder mig derfor, at Vækstfonden nu vil arbejde på skabe et mere velfungerende, dansk børsmarked for små og mellemstore virksomheder. Indsatsen sker med afsæt i fondens tætte samarbejde med private aktører, der de seneste år har leveret meget flotte resultater i form af vækst, tusindvis af jobs og et solidt afkast,” siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

I modsætning til Norge og Sverige har det danske børsmarked længe været lukket land som kapitalkilde for små og mellemstore virksomheder.

”Vi har virksomhederne, men i modsætning til vores nabolande mangler vi investorer, der tør gå forrest og medvirke til at sikre, at børsnoteringerne af de små og mellemstore virksomheder bliver en succes. I tæt samarbejde med private investorer vil vi nu tilbyde at være cornerstone-investor og garant i forbindelse med børsnoteringerne i København,” siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden.

Vækstfonden vurderer, at der er ganske mange virksomheder, som med den rette opbakning fra investorerne kunne have stor gavn af at blive børsnoteret i Danmark.

”Vi ser allerede på flere egnede virksomheder. Alene i Vækstfondens egen portefølje har vi en god håndfuld kandidater, og der er helt sikkert flere derude, der har interesse i at overveje en børsnotering. Vi har allerede været i kontakt med flere private og institutionelle investorer, der har vist interesse for projektet, og vi forventer derfor at kunne præsentere de første investorsamarbejder allerede i indeværende år,” siger Christian Motzfeldt.

For yderligere informationer, kontakt:

Lars Erik Skovgaard, Erhvervsministeriet, 91 33 70 17, las@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen sender lovforslag om udvidelse af de to testcentre for store vindmøller i Høvsøre og Østerild i høring11.12.2017 15:31pressemeddelelse

I dag sendes udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild i høring. Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser. Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum