Frederikshavn Kommune

Vækst i turismen: Svenskerne er tilbage på Toppen af Danmark

Del

Der kommer 1,7 millioner turister gennem færgetrafikken på Frederikshavn Havn til og fra Gøteborg og de er i stigende grad igen begyndt at gøre stop i kommunen. Antallet af overnatninger stiger generelt i Skagen, Frederikshavn og Sæby, og det er bl.a. svenskere, der står for fremgangen

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der er fremgang i turismen. Der er fremgang på næsten alle markeder og de første indikationer viser, at Frederikshavn Kommune indtil videre haft over 22.000 overnatninger flere end sidste år.

”Turismen er et af vores vækstspor, og derfor skaber det stor tilfredshed at se tallene bevæge sig så tydeligt i den rigtige retning. For en kommune som vores gør det jo en forskel, at vi får indikationer der viser, at de planer vi lægger og følger også virker. Når det er sagt, så er jeg også glad på erhvervets vegne over, at deres anstrengelser for at levere attraktive produkter og at skabe spændende steder samt attraktioner lykkes. Det giver jo blod på tanden til at fortsætte den gode indsats” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Turisthus Nord går massivt efter Sverige

Frederikshavn, Sæby og Skagen i særdeleshed har haft besøg af både flere danske, tyske og hollandske turister, men tallene afslører også en ekstra god nyhed. Svenskerne, der ellers har været et vanskeligt publikum at tiltrække i årevis, ser ud til at være vendt tilbage. For campingpladsernes vedkommende står svenskerne for en fremgang på otte procent alene og på hotellerne har seks procent flere svenskere overnattet. Og det kalder direktør i Turisthus Nord, René Zeeberg, for enestående:

”Det er særdeles glædeligt, at vi i år ser en fremgang i overnatningerne på såvel hoteller som campingpladser. Og som noget helt nyt en markant fremgang af svenske gæster. I en årrække har vi ellers set en tilbagegang af svenske gæster i hele Danmark på grund af valutakurser som ikke har været i Danmarks favør, så det er helt enestående, at denne udvikling nu er vendt. At vi igen har flere svenske besøgende, tror jeg bla er en effekt af de markedsføringskampagner, som Turisthus Nord og turisterhvervet i år har deltaget i sammen med blandt andre Stena Line og VisitDenmark i Sverige. Det er et spor vi følger også til næste år, hvor vi vil være massivt tilstede online på det svenske marked. Vi har netop indgået en aftale rettet mod 1,2 millioner svenskere, hvor Frederikshavn Kommune er de eneste fra Nordjylland, der deltager, og den har vi store forhåbninger til,” siger René Zeeberg.

Nye tilbud i 2017

Online kampagnen på det svenske marked er blot ét af flere initiativer fra Turisthus Nord, der løbende analyserer udviklingen i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Holland samt andre markeder og tilrettelægger nye aktiviteter efter det. I forbindelse med den svenske online kampagne i 2017 vil Turisthus Nord også have fokus på bookninger i turisterhvervet i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Derfor opfordrer man hoteller, campingpladser og andre overnatningssteder til at komme med gode tilbud, der kan inspirere potentielle gæster. Tilbuddet om deltagelse i kampagnen udkommer i forbindelse med turistforeningens marketingkampagne for 2017.

For yderligere oplysninger kontakt:

René Zeeberg, direktør, Turisthus Nord, +98 5210 0296

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum