Region Sjælland

Vacciner reserveres til kommunalt frontpersonale

Del

Omkring 1.000 medarbejdere fra kommunerne vil den kommende tid dagligt kunne blive vaccineret mod COVID-19. AstraZeneca vaccinen skal gives til personer mellem 18 og 64 år, og den kan dermed ikke gives til de ældre borgere. Det kommer nu cirka 17.000 kommunale personaler til gavn.

Fra og med i morgen torsdag er der igen vacciner til vaccination af kommunalt ansat sundheds- og omsorgs personale, hvor cirka 1.000 medarbejdere vil kunne blive vaccineret dagligt. Derfor opfordrer Region Sjælland nu alle medarbejdere, der er indstillet til vaccination fra kommunerne, til at gå ind og bestille tid.

- Vi er så småt i gang. Fra i morgen er der fuldt tryk på at få vaccineret kommunalt sundheds- og omsorgspersonale. Vi ønsker at vaccinere så mange som muligt, og vi håber, at tiderne, der nu åbnes for, bliver flået væk. Vaccinationerne hjælper personalet med at passe på sig selv, deres kollegaer og ikke mindst borgerne, som de hver dag hjælper, siger Jesper Gyllenborg, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital og ansvarlig for den sygehusbaserede del af vaccinationsprogrammet i Region Sjælland.

Vaccinedoserne er fortrinsvis målrettet de 17.000 kommunalt ansatte, men der vil også være personale på sygehusene i målgruppen for vaccinen. Regionen forventer at alle ud af de 17.000, som ønsker vaccinen, inden for tre uger vil have modtaget den første af i alt to vaccinationer.

Personalevaccinationerne foregår på fire af regionens sygehuse i form af Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus, Nykøbing F. Sygehus og Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Centrene på sygehusene har åbent alle ugens dage fra 8.00 til 16.00, og tid til vaccination skal bestilles på www.vacciner.dk. I alt har Region Sjælland modtaget 7600 doser fra AstraZeneca, og regionen forventer, at næste levering i uge 7 vil være på 9900 doser.

Fakta:

Region Sjælland vaccinerer medarbejdere fra kommuner og region på følgende sygehuse (Åbent alle dage fra 8.00 til 16.00):

  • Holbæk Sygehus
  • NSR Slagelse Sygehus
  • Nykøbing Falster Sygehus
  • Sjællands Universitetshospital i Roskilde

Man skal vaccineres to gange med vaccinen fra AstraZeneca, og den 2. vaccination skal ske fire uger efter den første vaccination.

Oplever man udfordringer med at bestille tid til personalevaccination, bør man kontakte sin nærmeste leder. 

Kontakter

Jesper Gyllenborg, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, 60 77 06 07

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Nu åbner Region Sjælland 11 nye vaccinationscentre til de særligt sårbare2.3.2021 06:00:00 CETPressemeddelelse

Fra uge 10 åbner Region Sjælland 11 nye vaccinationscentre. I første omgang er tilbuddet specifikt henvendt til netop de særligt sårbare borgere, som har vanskeligt ved at køre hen til et af regionens seks allerede eksisterende vaccinationscentre. De 11 nye centre sikrer, at denne gruppe borgere allerede fra næste uge kan blive vaccineret i deres egen kommune, tæt på eget hjem. Senere, når regionen modtager større leverancer af vacciner, så vil alle borgere kunne modtage vaccination lokalt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum