Novo Nordisk Fonden

Vaccineekspert skal lede Novo Nordisk Fondens indsats inden for infektionsmedicin

Del

Peter Lawætz Andersen, faglig direktør for Center for Vaccineforskning ved Statens Serum Institut (SSI), tiltræder som Senior Project Director for Novo Nordisk Fondens indsats inden for infektionsmedicin. Han tiltræder sin nye stilling 1. juni 2021.

Den 59-årige professor har været ansat ved SSI i mere end 30 år og er højt anerkendt for sin forskning inden for udvikling af nye vacciner og diagnostiske metoder, som har opnået stor international udbredelse.

I Novo Nordisk Fonden skal Peter Lawætz Andersen stå i spidsen for en nyoprettet enhed, der skal lede fondens voksende indsats inden for infektionsmedicin, vaccineforskning, virale infektioner og mikrobielle sygdomme. Det er bl.a. målet at bidrage til etablering af et nyt stort forskningscenter inden for infektionssygdomme, virologi og immunologi og derved medvirke til, at samfundet bliver endnu bedre til at forebygge og imødegå fremtidige epidemier.

”Corona-pandemien har vist, at der er et stort behov for et stærkere beredskab mod infektionssygdomme. Vi ønsker at styrke den infektionsmedicinske forskning og udvikling i Danmark samt internationalt og derigennem bidrage til at ruste os bedre mod mulige kommende epidemier og andre trusler mod folkesundheden,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Prisvindende forskning
Peter Lawætz Andersen har modtaget flere videnskabelige priser for sin banebrydende forskning, heriblandt Novo Nordisk Prisen i 2011, og er en af de mest citerede forskere i Danmark inden for det infektionsmedicinske område. Ved siden af sit arbejde som forsker ved SSI er han professor i immunologi ved Københavns Universitet.

”Danmark står stærkt inden for infektionsmedicin og immunologi, og jeg glæder mig meget til at lede dette nye initiativ. Et stærkt dansk forskningsmiljø kan bidrage med ny viden, som kan bane vejen for effektiv medicin, vacciner og diagnostik og dermed komme mennesker i både Danmark og resten af verdens til gavn,” siger Peter Lawætz Andersen.

Peter Lawætz Andersen er uddannet cand.med.vet. fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i 1988 og dr.med. fra Københavns Universitet i 1996.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 30 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

NERD-programmet giver geniale nørder mulighed for at udføre originale forskningsprojekter16.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vandbaseret 3D-print, virusvækstmønstre og ny viden om hvordan livet på jorden opstod er blandt de emner, som årets modtagere af Novo Nordisk Fondens NERD-bevillinger vil udforske. I år har otte forskere fået bevilliget mellem 9 og 14 mio. kr. til deres forskningsideer, der har det til fælles, at de er kreative, originale, nyskabende og forankrede i naturvidenskaben.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum