Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

V-borgmester vil sænke og fjerne afgifter for 85 mio. i København

Del
Hårdt trængte virksomheder i hovedstaden skal have en kontant håndsrækning. Derfor vil beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard ved de igangværende budgetforhandlinger foreslå, at Københavns Kommune sænker dækningsafgiften og fjerner afgifter og gebyrer.

Hvis det står til Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, er der en kontant nødhjælpspakke på vej til Københavns trængte erhvervsliv.

Borgmesteren foreslår i de igangværende budgetforhandlinger, at kommunens opkrævning af dækningsafgift sænkes, og at kommunale afgifter og gebyrer rettet mod byens virksomheder fjernes.

Det skal give en årlig besparelse for det københavnske erhvervsliv på i alt 85 millioner kroner.

”Som erhvervslivets borgmester ligger det mig altid på sinde at forbedre forholdene for virksomhederne i København. Og lige nu står vi i en coronakrise, der gør det tvingende nødvendigt. Det skal simpelthen være billigere at drive virksomhed, så vi ikke ser konkurser og butikslukninger på stribe. Dermed bliver der råd til mere vækst, der kommer den almindelige københavner til gode. Det vil være en direkte kontant indsprøjtning, hvis virksomhederne skal betale mindre dækningsafgift og undgå afgifter på udeservering og gadesalg, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Sænket dækningsafgift for 75 mio. kroner
Dækningsafgiften er en kommunal særskat på erhvervsejendomme, og i år betaler ejerne af de københavnske kontorer, forretninger, hoteller, fabrikker og værksteder næsten en milliard kroner i dækningsafgift.

Københavns Kommune opkræver 9,8 promille i dækningsafgift, og hvis den sænkes til fx 9 promille, vil det give en besparelse til erhvervslivet på omkring 75 mio. kroner.

Men en sænkning af dækningsafgiften alene rækker ikke i en krisetid. Cecilia Lonning-Skovgaard mener, at Københavns Kommune bør sætte ind alle de steder, det er muligt, for at hjælpe det trængte erhvervsliv.

Afgifterne på udeservering, skilte på gaden og gadesalg skal også fjernes, hvilket tilsammen vil give en besparelse for erhvervslivet på 10 mio. kr. Fx koster det i dag 3000 kroner at have en stadeplads i en park.

”Samlet set kan opgøret med gebyrerne give erhvervslivet i København en besparelse på 85 mio. kr. årligt. Hoteller, restauranter og detailhandel i København er stadig hårdt ramt af coronakrisen, og tiden er ikke til særskatter, som gør det sværere at være virksomhed. Vi skal fjerne benspænd og frigive penge til vækst. Ellers går byen i stå,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Fakta om dækningsafgift og gebyrer:

• Kommunerne i Danmark kan maksimalt opkræve en dækningsafgift på 10 promille.

• Københavns Kommune opkræver 9,8 promille, og det er for 2020 budgetteret til 958 millioner kroner.

• En tilladelse til mobilt gadesalg i parker koster i dag 3000 kr. eksklusiv moms.

• En stadeplads i en park koster 3000 kr. eksklusiv moms.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Claus Bøggild, 22828437 / jw9k@kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen



Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye