LO • Landsorganisationen i Danmark

Utilstrækkelig løsning på samspilsproblemet

Del

En del af regeringens udspil til skattereform sigter mod at løse samspilsproblemet i pensionssystemet. Det lykkes dog ikke at løse problemet med, at for mange bliver modregnet i folkepensionen, hvis de forsøger at spare mere op selv.

– Regeringen skyder desværre med spredehagl mod samspilsproblemet med det resultat, at løsningen bliver utilstrækkelig, siger LO’s næstformand Arne Grevsen.

Regeringen ønsker at gøre det mere attraktivt at spare op til pension ved at indføre et særligt ligningsmæssigt fradrag for pensionsindbetalinger mellem 16.000 og 87.000 kr. Og ved som noget nyt at medtage pensionsindbetalinger i grundlaget for beregning af beskæftigelsesfradraget.

– Jeg er uforstående overfor, at regeringen vælger at hæve pensionsfradragene for topskatteydere, som jo i forvejen kan trække pensionsindbetalingerne fra i topskatten og derfor normalt ikke er ramt af samspilsproblemet, siger Arne Grevsen.

– Jeg kunne måske få den tanke, at regeringen i virkeligheden ønsker at give skattelettelser frem for at løse samspilsproblemet. I stedet burde regeringen have fokuseret på bundskatteyderne, som er dem, der har et samspilsproblem, mener LO’s næstformand:

– Dybest set er det jo kun bundskatteyderne, der har brug for et ekstra fradrag, så de har et incitament til at spare op, siger Arne Grevsen. 

På samme måde får det en skæv effekt, at regeringens forslag lægger op til at afskære de første 16.000 kr. i fradragsberettigede pensionsindbetalinger fra det ekstra fradrag.

– Et sådant bundfradrag vender den tunge ende nedad, når det rammer folk med mindre opsparinger relativt hårdere. Så det bør regeringen droppe helt, siger Arne Grevsen: Vi vil egentlig gerne kvittere for, at regeringen gør en indsats for at løse samspilsproblemet. Men her er vi ikke i mål med en tilstrækkelig god løsning.

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum