PwC

Utilsigtet deling af følsomme personoplysninger er firdoblet på fire år

Del

Antallet af sager om utilsigtet deling af følsomme personoplysninger eller anden følsom information er siden 2017 firdoblet. I 2017 rapporterede blot 12 % om en utilsigtet deling af følsomme oplysninger, mens det er vokset til 38 % i 2020. Det viser PwC’s seneste Cybercrime Survey.

Mads Nørgaard Madsen, partner og cybersikkerhedsekspert
Mads Nørgaard Madsen, partner og cybersikkerhedsekspert

På fire år er der sket en firdobling i antallet af hændelser, hvor følsomme personoplysninger eller anden følsom information utilsigtet er blevet delt. Mens 12 % i 2017 rapporterede om, at følsomme oplysninger utilsigtet var blevet delt, er antallet af hændelser vokset til 17 % i 2018, 29 % i 2019 og 38 % i 2020. 

Det er en betydelig stigning og uheldig udvikling, som man skal se alvorligt på. Som både privat og offentlig organisation bør man målrettet arbejde med at uddanne sine medarbejdere til at kunne håndtere udefrakommende angreb og trusler, da en ubevidst handling fra bare en enkelt medarbejder kan få stor betydning og i værste fald store økonomiske konsekvenser,” siger Mads Nørgaard Madsen, partner og ekspert inden for cybersikkerhed i PwC. Han henviser samtidig til, at flere og flere virksomheder bliver ramt af cyberangreb. 

Behov for en øget indsats
PwC’s Cybercrime Survey viser desuden, at andelen af danske virksomhedsledere og it-chefer, der vurderer, at deres virksomheder er rustet til at beskytte deres personoplysninger, ligger på niveau med de seneste to år. I 2020 svarer 88 % således, at virksomhedens personoplysninger i nogen eller i høj grad er tilstrækkeligt beskyttet i henhold til persondataforordningen (GDPR) mod 89 % i 2019 og 84 % i 2018. 

Det er bekymrende, at virksomhederne i så stor høj grad vurderer, at de er i stand til at beskytte deres persondata, når en så betydelig større andel oplever flere hændelser, hvor følsomme oplysninger utilsigtet bliver delt. Det vidner om en ubalance og et behov for en øget indsats for at mindske databrud. Vores erfaring er, at de fleste har kortlagt personoplysningsprocesser og implementeret et GDPR-projekt, mens de færreste er overgået til en reel driftsfase, hvilket er nødvendigt for at sikre en tillidsfuld håndtering,” fortæller Mads Nørgaard Madsen.

Ansattes ubevidste handlinger udgør virksomhedernes næststørste trussel i relation til cyber- og informationssikkerhed, hvor knap 7 ud af 10 netop angiver dette som en markant udfordring. Organiserede kriminelle er med 72 % virksomhedernes største trussel, mens hacktivister (38 %) udgør den tredjestørste udfordring.

Om undersøgelsen
326 danske virksomhedsledere, it-chefer og sikkerhedsspecialister har deltaget i PwC’s Cybercrime Survey 2020. Undersøgelsen er igen i år gennemført med opbakning fra Center for Cybersikkerhed, DI Digital, Finans Danmark, Dansk Erhverv, IT-Branchen, Dansk It, KITA, Rådet for Digital Sikkerhed, ISACA og Bestyrelsesforeningen. Analysen bygger på onlinebesvarelser.
Nøgleord

Billeder

Mads Nørgaard Madsen, partner og cybersikkerhedsekspert
Mads Nørgaard Madsen, partner og cybersikkerhedsekspert
Download

Vedhæftede filer

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi over 280.000 PwC'ere i 155 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen …  

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Det københavnske marked for ejendomsinvesteringer er blevet mere attraktivt15.12.2020 08:08:23 CETPressemeddelelse

Investering i fast ejendom er en af de få investeringsformer, der stadig giver afkast på et tidspunkt med lave eller negative renter. København indtager i år en 18. plads på listen over Europas foretrukne byer til ejendomsinvesteringer i 2021 og er dermed blevet én tand mere attraktiv sammenlignet med sidste år. Det viser en ny rapport udgivet af PwC og Urban Land Institute (ULI).