Business Wire

UT-MYHERITAGE

Del

MyHeritage udvider til sundhedsområdet og lancerer ny DNA-test, der tilbyder forbrugere effektiv og personaliseret viden om deres sundhed

MyHeritage, den førende globale tjeneste for slægtsforskning og DNA-testning, annoncerede i dag en væsentlig udvidelse af dets DNA-produktlinje med lanceringen af MyHeritage DNA-testen for sundhed og slægt. Testen tilfører en ny dimension af genetisk viden med omfattende sundhedsrapporter, som fremtidige beslutninger om sundhed og livsstil kan tage udgangspunkt i. Det er en udbygning af den eksisterende MyHeritage DNA-test for slægt alene, og omfatter nøglefunktionerne: en procentvis fordeling af etnisk oprindelse og matchning af slægtninge gennem fælles DNA. MyHeritage er nu det eneste verdensomspændende firma, der sælger genetiske test til forbrugere, og som tilbyder et omfattende produkt for sundhed og slægt på over 40 sprog.

Der er multimedier i denne pressemeddelelse. Se hele meddelelsen her: https://www.businesswire.com/news/home/20190520005589/da/

Lanceringen af produktet sundhed og slægt adskiller MyHeritage som den eneste vigtige tjeneste, der bygger bro over forbrugernes fortid, nutid og fremtid: MyHeritage’s integrerede produktpalette sætter brugerne i stand til at opdage deres families historie og etniske oprindelse, finde nye slægtninge, og modtage værdifuldt indblik, der skal hjælpe dem med at håndtere valg vedrørende deres sundhed, der kan påvirke deres fremtidige trivsel.

“Vores test for sundhed og slægt er næste trin i udviklingen af MyHeritage. Efter 16 års indsats for at ændre liv til det bedre gennem familiehistorieforskning og genetisk slægtsforskning, er vi forventningsfulde omkring at kunne udvide vores mission og samtidig forsøge at forbedre og redde liv. Det er vores vision på innovative måder at integrere vores vellykkede slægtsforskningsteknologier med det nye sundhedsprodukt, som bygger bro mellem arv og arvelighed med det formål at give vores brugere større indsigt,” sagde Gilad Japhet, grundlægger af og adm. direktør for MyHeritage. “Vi er stolte over at være en del af en bevægelse, der skal gøre sundhedsydelser mere demokratiske globalt og stille gentestning til rådighed for millioner af mennesker, og sætte dem i stand til at finde ud af, hvad der gør dem unikke.”

MyHeritage DNA-testen for sundhed og slægt leverer sundhedsrapporter, der viser brugerne, hvilke risici de måtte have for at udvikle eller bære på genetiske lidelser. Rapporter omfatter sygdomstilstande, hvor specifikke gener bidrager til risikoen. Det gælder f.eks. arvelig brystkræft, sent udviklet Alzheimer, og sent udviklet Parkinsons; lidelser i forbindelse med flere gener, såsom hjertesygdom, og type 2-diabetes; samt rapporter om bærerstatus vedrørende lidelser, der kan nedarves fra et par til deres børn, såsom Tay-Sachs sygdom og cystisk fibrose.

Samlet set omfatter MyHeritage’s test for sundhed og slægt en bred vifte af tilstande, som tilbydes af en DNA-hjemmetest: 11 rapporter om generiske risici, herunder en rapport om arvelig brystkræft (BRCA), en rapport som tester 10 patogene varianter; 3 rapporter om polygene risici; samt 15 statusrapporter for bærer.

Verdenssundhedsorganisationen identificerer hjerte- karsygdomme som den primære dødsårsag på verdensplan. Det gør MyHeritage’s unikke rapport for risiko for hjertesygdom særligt nyttig. Denne rapport er baseret på en avanceret metode, kaldet Polygen risikoscore, der undersøger hundredvis, i visse tilfælde tusindvis, af varianter på tværs af hele genomet.

Ud over hjertesygdom omfatter sundhed og slægt-produktet ligeledes en polygen risikoscore for type 2 diabetes, en sygdom, der har fået væsentligt større udbredelse i de seneste årtier, og som nu påvirker hundreder af millioner mennesker i hele verden og 40 % af amerikanerne i deres levetid. MyHeritage er også unik i kraft af, at det tilbyder en tredje polygen risikoscore for brystkræft, der giver en risikovurdering for brystkræft, hvor ingen af de BRCA-varianter findes, som MyHeritage tester. MyHeritage er pt. det eneste store selskab for DNA-hjemmetest, der tilbyder polygene risikorapporter for flere lidelser, og der vil blive tilføjet flere polygene risikorapporter kort tid efter produktets oprindelige udgivelse. De tre oprindelige rapporter om polygen risiko understøtter kun befolkningsgrupper af europæisk afstamning, men firmaet har indledt forskning, der åbner op for, at polygene rapporter kan komme til at dække et bredere spektrum af befolkningsgrupper fremadrettet.

Det nye produkt er baseret på robust videnskabelig forskning, der udføres af MyHeritage’s videnskabelige team under ledelse af Chief Science Officer, Dr. Yaniv Erlich. Produktet har været under udvikling i to år og udnytter selskabets stigende ekspertise inden for genomforskning. MyHeritage’s ekspertise inden for forbrugergenetik har medført en vækst i selskabets DNA-database til 3 millioner mennesker på under toethalvt år. For at afveje behovene for genetisk slægtsforskning og sundhedstest har MyHeritage udviklet en ny skræddersyet DNA-chip, der bruger Illuminas Global Screening Array (GSA). Den nye chip giver MyHeritage fleksibilitet til at tilføje flere lidelser, uden at brugerne behøver at tage deres DNA-test om. Der er allerede planlagt flere nye sundhedsrapporter til offentliggørelse over de kommende måneder, der vil overholde selskabets strenge valideringsprocesser.

MyHeritage’s DNA-test for sundhed og slægt er en laboratorieudviklet test, der behandles i et CLIA-certificeret og CAP-akkrediteret DNA-laboratorium i Texas. DNA-hjemmetesten er et let og smertefrit kindskrab, og kræver ikke spyt, som andre test gør, hvilket gør det mere velegnet og behageligt for alle befolkningsgrupper, også for de ældre.

Sundhedsrapporter fastlægger kun brugerens genetiske risiko for de repræsenterede sygdomme. Imidlertid kræves det, at alle brugere udfylder et spørgeskema om deres personlige og deres families historie, således at det sikres, at hver enkelt bruger modtager de rapporter, der er relevante for denne.

Privatlivet er strengt fortroligt. Alle sundhedsdata er beskyttet af avanceret kryptering. Data fra en sundhedsrapport sikres ved brug af yderligere adgangskodebeskyttelse og er så sikker, at selv MyHeritage-medarbejdere ikke har adgang til dem. MyHeritage har aldrig licenseret eller solgt brugerdata og har forpligtet sig til aldrig at gøre det uden udtrykkeligt at indhente brugernes samtykke. MyHeritage er det eneste firma, der sælger genetiske test til forbrugere, og som har forpligtet sig til aldrig at sælge data til forsikringsselskaber. Det anlægger også en streng politik om forbud mod retshåndhævelsesmyndigheders brug af dets DNA-tjenester.

MyHeritage DNA-sættet for sundhed og slægt fås til en pris af 1.499 kr. + forsendelse. Brugere, der allerede har købt en MyHeritage DNA-test for etnicitet og matchning af slægtsforskning, kan opgradere til også at modtage sundhedsrapporter for 909 kr. For bestilling kan du gå ind på MyHeritage DNA-hjemmesiden . Der kan tegnes et årsabonnement som tilvalg til det nye DNA-sæt, som giver brugerne adgang til nye sundhedsrapporter i takt med, at de offentliggøres. Som en ekstra bonus i forbindelse med lanceringen tilbydes sundhedsabonnementet på nuværende tidspunkt gratis i de første 12 måneder, og brugerne kan når som helst opsige abonnementet.

Det er ikke tanken med det nye sundhedsprodukt, at det i sig selv skal diagnosticere, forebygge eller behandle nogen sygdomme eller lidelser, eller fortælle brugerne noget om deres aktuelle sundhedstilstand i mangel af medicinsk og klinisk information. Produktet skal heller ikke kunne bruges til at træffe lægefaglige beslutninger, herunder udskrivning af recepter eller dosering af medicin. Brugere kan få yderligere hjælp af deres læge, en genetisk rådgiver eller en anden sundhedsplejer for at indhente diagnoseresultater vedrørende de tilstande eller sygdomme, der er beskrevet i MyHeritage DNA-sundhedsrapporterne. Sundhedsrapporterne giver genetiske risikooplysninger baseret på vurderinger af bestemte genetiske varianter, men uden at rapportere hele brugerens genetiske profil. Sundhedsrapporterne viser ikke alle genetiske varianter i relation til en bestemt sygdom, og manglen på en testet variant udelukker ikke tilstedeværelsen af andre genetiske varianter, der kan være relateret til sygdommen. For de fleste sygdomme er de pt. kendte gener kun ansvarlige for en del af den overordnede risiko. Andre faktorer som miljø og livsstil kan påvirke risikoen for at udvikle en bestemt sygdom og kan, afhængigt af tilstanden, være mere relevante indikatorer. Hvis en brugers data indikerer, at brugeren ikke har en forhøjet genetisk risiko for en sygdom eller tilstand, skal dette ikke fortolkes således, at det betyder, at brugeren har klaret frisag i forhold til at udvikle sygdommen eller tilstanden. Det modsatte er også sandt; hvis en brugers data angiver, at der er en forhøjet genetisk risiko for at få en sygdom eller tilstand, betyder det ikke nødvendigvis, at brugeren med sikkerhed vil udvikle denne sygdom eller tilstand. Alle resultater inden for sundhedsrapporterne bør bekræftes og suppleres af yderligere medicinske og kliniske testninger, der foreslås af brugerens sundhedsudbyder.

MyHeritage DNA-testen for sundhed og slægt er nu tilgængelig globalt, med undtagelse af nogle få lande, hvor sundhedsrelateret genetiske test til forbrugere ikke er tilladt. Samlet set gør MyHeritage DNA-test for sundhed og slægt nu den genetiske sundhedstest tilgængelig for det største antal sprog og med den største globale rækkevidde.

Om MyHeritage

MyHeritage er den førende globale opdagelsesplatform for udforskning af familiens historie, afdækning af etnisk oprindelse, søgning af nye slægtninge, og indhentning af værdifuld sundhedsrelateret viden. Med avancerede matchning-teknologier og milliarder af historiske optegnelser giver MyHeritage brugerne mulighed for at bygge deres slægtstræer og knytte spændende nye famliebånd. MyHeritage’s teknologisk avancerede og prismæssigt overkommelige produkt, MyHeritage DNA-testen for slægt alene, afslører etnisk oprindelse og finder slægtninge med et simpelt kindskrab. MyHeritage DNA blev lanceret i 2016 og er blevet en af verdens største databaser for DNA-test til forbrugere, med 3 millioner mennesker. Den nye MyHeritage DNA-test for sundhed og slægt tilføjer omfattende sundhedsrapporter, hvoraf nogle er unikke for MyHeritage. Testen hjælper folk med at forstå, hvordan deres genetik kan påvirke deres sundhed, således at de kan træffe informerede valg for en bedre fremtid. Som verdens eneste integrerede tjeneste, der kombinerer familiehistorie og DNA-test til slægtsforskning og sundhed, er MyHeritage unikt placeret i forhold til at tilbyde brugerne en meningsfuld opdagelsesoplevelse, der forener deres fortid, nutid og fremtid. MyHeritage findes på 42 sprog og og har 103 millioner registrerede brugere, 45 millioner slægtstræer, og 9,7 milliarder historiske optegnelser. MyHeritage er den mest populære tjeneste for DNA-test og slægtshistorie i Europa, og var hovedsponsor ved Det Europæiske Melodi Grand Prix 2019. www.myheritage.dk

Contact:

MyHeritage Aaron Godfrey VP Marketing Telefon: 917-725-5018 E-mail: pr@myheritage.com

Link:

ClickThru

Information om Business Wire

Business Wire
Business Wire
101 California Street, 20th Floor
CA 94111 San Francisco

http://businesswire.com