Wonderful Copenhagen

Usikkerhed i Østersøen rammer krydstogt i København, men styrker den i resten af landet

Del

Færre besøg af krydstogtskibe i København denne sommer, men markant flere på Bornholm, i Skagen og i Aarhus. Det er billedet af den forestående sommersæson for krydstogtturismen i Danmark, hvor usikkerheden i Østersøen spiller ind, og planen over forventede krydstogtbesøg løbende ændrer sig.

Ved starten af 2022 var der anmeldt 343 besøg af krydstogtskibe i København fordelt i løbet af året. Men nu ved indgangen til sommersæsonen er det tal nede på 326. Faldet i antallet af krydstogtskibe, der lægger til i hovedstaden i år, skyldes primært uroen i Østersøområdet, som betyder færre gæster ombord på mange af skibene, hvilket har fået rederierne til at aflyse flere af dem.

Men det samlede billede for hele Danmark ser anderledes positivt ud, selvom den største krydstogtdestination, København, mister anløb. For mens det samlede antal krydstogtanløb for hele Danmark lød på 544 i starten af 2022, er tallet nu oppe på 592, hvilket skyldes at flere havne rundt i landet har oplevet en markant fremgang siden årets start. Hvad det øgede antal af skibe betyder for det samlede antal krydstogtgæster i Danmark i 2022 er dog for tidligt at sige, grundet den store usikkerhed og de løbende ændringer.

Fremgangen i de danske havne gælder særligt Bornholm, Skagen og Aarhus. Bornholm havde ved starten af året 75 anløb i bogen, men er nu oppe på 91. Skagen er gået fra 45 til 61, mens Aarhus er gået fra 36 til 63 anmeldte krydstogtanløb i 2022.

”Tingene ændrer sig løbende, men tendensen for krydstogtsæsonen 2022 er ret klar. Det er særligt København, der mærker konsekvenserne af uroen i Østersøområdet, mens vi til gengæld kan glæde os over, at flere andre havne rundt i landet ser markant fremgang,” Claus Bødker, direktør for krydstogtturisme i Wonderful Copenhagen, hvor netværket for den danske krydstogtbranche, CruiseCopenhagen, er forankret.

Mens skibene rundt i de danske havne lægger til og sejler igen samme dag, så har København oparbejdet en position som turn-around – der, hvor gæsterne begynder og afslutter deres krydstogt. Det betyder, at gæsterne er længere tid på destinationen og typisk har overnatning i byen i den forbindelse og dermed også et større forbrug under besøget.

København er et knudepunkt for krydstogtturismen i hele Østersøen, og tidligere på året var krydstogtbranchen fra Østersøregionen samlet i København sammen med repræsentanter fra en lang række af de største rederier i verden. Her underskrev 19 rederier, som inkluderer de fire største krydstogtrederier i verden, en hensigtserklæring på, at de hurtigst muligt – og senest i 2024 – vil benytte landstøm i de havne i Østersøregionen, hvor der er et landstrømsanlæg.

”Det er globalt set første gang, at en hel krydstogtregion får så mange rederier til at tilslutte sig arbejdet med omstilling til landstrøm. Vi har meget stort fokus på den bæredygtige omstilling af krydstogtturismen, både i Danmark og i Østersøen, og der er de 19 rederiers opbakning til landstrøm et stort skridt,” siger Claus Bødker.

Samarbejdet om udviklingen af krydstogt i Østersøregionen er samlet i netværket Cruise Baltic. Ud over Danmark deltager Norge, Sverige, Finland, Estland, Litauen, Polen og Tyskland. Cruise Baltic er ligesom det danske netværk Cruise Copenhagen forankret i Wonderful Copenhagen. CruiseCopenhagen, der netop har markeret 30 årsjubilæum, tæller havnene: Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kolding, Sønderborg, Nyborg, Kalundborg, Hundested, Helsingør, Rønne og København.

Kontakter

Kontakt Wonderful Copenhagen:
Uffe Hartmann - mail: ufh@woco.dk - mobil: 21 73 98 90

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Hovedstadens turisme: Flere danske gæster den kommende sommersæson18.5.2022 08:31:43 CEST | Pressemeddelelse

Efter to år i pandemiens skygge, hvor der har været langt mellem turisterne på hovedstadens hoteller, restauranter og kulturinstitutioner, ser den kommende sommersæson ud til at nærme sig niveauet fra før krisen. Modsat før corona booker hovedparten af turister i hovedstaden først deres ferie få uger før afrejsen. Så nu tegner der sig et billede af, at juni 2022 vil ligge på niveau med juni i 2019. Og selvom tallene for juli og august først vil kunne ses få uger før, så forventes de to måneder også at nærme sig 2019-niveau. Og med udgangspunkt i de seneste officielle overnatningstal fra foråret, understøttet af tal for internationale søgninger på flyrejser, tyder det på, vi får en sommer, hvor andelen af danske gæster i hovedstaden vil være højere end tidligere. Og at det dermed er de danske gæster, der vil trække sommersæsonen op i år. Vil fortsat mangle internationale turister Hvor danskere normalt står for hvert tredje solgt hotelværelse i hovedstaden, ser danskerne ud til til denne

Globale krydstogtrederier mødes i København: Underskriver hensigtserklæring om brug af landstrøm6.4.2022 08:00:51 CEST | Pressemeddelelse

En række af de største krydstogtrederier i verden har netop været samlet i København for at skrive under på en hensigtserklæring om brug af landstrøm i Østersøen hurtigst muligt og senest i 2024. Det er første gang i den globale krydstogtbranche, at en hel region sammen med rederierne i fællesskab tager så stort et skridt fremad mod brug af landstrøm. Der var i alt 19 rederier, der skrev under i København, og de inkluderer de 4 største krydstogtrederier i verden. De underskrivende rederiers skibe står således for en stor del af anløbene i Østersøen, som de danske havne er en del af. Alene i år står de for ca. halvdelen af alle anløb i Østersøregionen. Rederierne har underskrevet en hensigtserklæring om at benytte landstrøm, når de ligger til i havne i Østersøen, der har et landstrømsanlæg. Hvilket kræver, at skibene omstilles til at kunne benytte landstrømmen. Underskrifterne blev nedfældet i forbindelse med konferencen Sustainable Cruising, som netværket Cruise Baltic afholdt. Konfere

For første gang siden nedlukningen: København igen vært for stor international kongres med 8000 deltagere23.11.2021 07:38:10 CET | Pressemeddelelse

Bella Center i København slår i dag dørene op for 8000 repræsentanter for den internationale vindenergibranche til første store kongres i hovedstaden i flere år. Det er både en milepæl for hovedstadens turisme og en vigtig international platform for dansk vindenergi, hvor ca. 90 danske virksomheder får fremvist produkter og kan lande nye aftaler med den internationale vindenergibranche.

Historisk stor kampagne skal få internationale turister tilbage til hovedstaden29.6.2021 07:59:54 CEST | Pressemeddelelse

Efter den internationale turisme i hovedstaden blev ramt benhårdt af pandemien i 2020 og fortsat også i 2021, er det nu rigtig glædeligt, at smittetrykket er faldet betragteligt i en lang række lande, og at rejserestriktionerne dermed også lempes og muliggør international markedsføring af hovedstaden igen. Derfor går en ny, stor kampagne nu i gang på tværs af hovedstadens primære internationale turismemarkeder, herunder både nabolandene Norge, Sverige og Tyskland og de sydeuropæiske markeder Frankrig og Italien samt det vigtige oversøiske marked USA. I de to andre vigtige markeder Storbritannien og Kina gør situationen dog, at de ikke er omfattet af kampagnen på nuværende tidspunkt. Dog følges situationen i Storbritannien meget nøje, så kampagnen også kan igangsættes her, så snart de lokale restriktioner løftes. De internationale gæster udgør hovedparten af turismen i hovedstaden, som derfor også er afhængig af en bredere markedssammensætning end dansk turisme generelt. ”Jeg er rigtig

Bookingtal for hoteller i København: Endnu en katastrofal sommer truer hovedstadens turisme10.5.2021 07:34:32 CEST | Pressemeddelelse

Hele 85% under normalt niveau og markant lavere end sidste sommer, hvor krisen også hærgede hovedstadens turisme. Det er virkeligheden i de nye bookingtal for hotellerne i København. Turismen uden for København satte sidste sommer og efterår, juli – oktober, ny rekord i antal overnatninger, primært i feriehusene, som i den periode havde en fremgang på 2,1 mio. overnatninger i forhold til før krisen. Samtidig sendte pandemien hovedstadens turisme i gulvet, hvor erhvervet havde sin værste sæson i dette årtusinde og afsluttede året med en tabt omsætning på næsten 28 mia. kr. Og nu, på tærsklen til den forestående sommersæson 2021, trækker de mørke skyer sig igen op over den hårdt pressede hovedstadsturisme, hvor de internationale gæster normalvis udgør hovedparten af omsætningen. Her ligger antallet af bookede hotelværelser i København for juni og juli samlet set på nuværende tidspunkt 51 pct. under niveauet for de samme måneder, målt på samme tidspunkt sidste år. Og målt i forhold til ni

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum