Udenrigsministeriet

USA’s udenrigsminister Mike Pompeo besøger Grønland den 9. maj

Del

USA’s udenrigsminister Mike Pompeo gennemfører den 9. maj 2019 et besøg i Grønland.

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender mv. samt udenrigsminister Anders Samuelsen er værter for besøget. Under opholdet i Nuuk mødes Pompeo også med formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

Besøget i Grønland vil fokusere på de fælles interesser, der er mellem USA og Kongeriget Danmark i arktiske spørgsmål og på et øget amerikansk engagement i Grønland.

Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger siger:

”Jeg glæder mig til at byde Pompeo velkommen i Grønland. Det er en god mulighed for at vise vores land frem og give et indblik i de grønlandske forhold og vores ønsker. Vi ønsker en positiv relation over for vores nabo og samarbejdspartner USA. Vi ønsker et fredeligt Arktis, men også at den amerikanske tilstedeværelse kommer vores samfund til nytte.Jeg ser frem til at drøfte amerikanernes engagement i Grønland med udenrigsminister Pompeo. Vi ønsker at styrke vores samarbejde på en måde, der kommer os alle til gode, i overensstemmelse med mange års godt samarbejde.”

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Jeg er meget glad for, at Pompeo nu aflægger sit første besøg i Grønland. Besøget sender et klart signal om den vægt, USA tillægger arktiske spørgsmål og samarbejdet med Kongeriget Danmark. USA er vores største og vigtigste allierede, og vi har stærke fælles interesser. Jeg tror, at vi i de kommende år kommer til at se et endnu bredere amerikansk engagement i Grønland. Det er positivt både for Danmark og for Grønland.”

For yderlige information:

Grønland: Departementschef Kenneth Høegh, mobil +299 565604.

Danmark: Presserådgiver for udenrigsministeren, Kasper Thams Olsen, +45 61 97 90 31.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Dansk hjælp på vej til verdens værste humanitære kriser30.12.2020 14:19:20 CETPressemeddelelse

I 2004 ramte en voldsom naturkatastrofe midt i den søde juletid. Et kraftigt jordskælv i det Indiske Ocean og en efterfølgende tsunami kostede over 220.000 mennesker livet, og de store ødelæggelser skabte enorme behov for nødhjælp. Men kassen var tom, og der var ikke flere penge til humanitære indsatser. Siden da har Danmark lagt et større beløb til side – Tsunami-reserven - og er klar til at hjælpe, hvis en akut humanitær katastrofe indtræffer i juledagene.