Udenrigsministeriet

USA’s udenrigsminister Mike Pompeo besøger Grønland den 9. maj

Del

USA’s udenrigsminister Mike Pompeo gennemfører den 9. maj 2019 et besøg i Grønland.

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender mv. samt udenrigsminister Anders Samuelsen er værter for besøget. Under opholdet i Nuuk mødes Pompeo også med formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

Besøget i Grønland vil fokusere på de fælles interesser, der er mellem USA og Kongeriget Danmark i arktiske spørgsmål og på et øget amerikansk engagement i Grønland.

Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger siger:

”Jeg glæder mig til at byde Pompeo velkommen i Grønland. Det er en god mulighed for at vise vores land frem og give et indblik i de grønlandske forhold og vores ønsker. Vi ønsker en positiv relation over for vores nabo og samarbejdspartner USA. Vi ønsker et fredeligt Arktis, men også at den amerikanske tilstedeværelse kommer vores samfund til nytte.Jeg ser frem til at drøfte amerikanernes engagement i Grønland med udenrigsminister Pompeo. Vi ønsker at styrke vores samarbejde på en måde, der kommer os alle til gode, i overensstemmelse med mange års godt samarbejde.”

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Jeg er meget glad for, at Pompeo nu aflægger sit første besøg i Grønland. Besøget sender et klart signal om den vægt, USA tillægger arktiske spørgsmål og samarbejdet med Kongeriget Danmark. USA er vores største og vigtigste allierede, og vi har stærke fælles interesser. Jeg tror, at vi i de kommende år kommer til at se et endnu bredere amerikansk engagement i Grønland. Det er positivt både for Danmark og for Grønland.”

For yderlige information:

Grønland: Departementschef Kenneth Høegh, mobil +299 565604.

Danmark: Presserådgiver for udenrigsministeren, Kasper Thams Olsen, +45 61 97 90 31.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kampen mod ISIL: Ny dansk støtte til COVID-19-indsatser i Irak og det nordøstlige Syrien4.6.2020 18:11:54 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltog i dag i et virtuelt udenrigsministermøde i Koalitionen mod ISIL med USA’s udenrigsminister Pompeo og Italiens udenrigsminister Di Maio som værter. Iraks nyudnævnte premierminister Mustafa al-Kadhimi bidrog med et videoindlæg til mødet. På mødet annoncerede Kofod, at Danmark nu styrker sin stabiliseringsindsats i det nordøstlige Syrien og Irak og afsætter 31 millioner kroner til at understøtte COVID19-indsatser i de to lande og understregede vigtigheden af, at koalitionen fastholder indsatsen mod ISIL. Mødet sendte et stærkt signal om koalitionens sammenhold og vilje til at videreføre indsatsen mod ISIL i en fælles erklæring. Læs den her. Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: ”ISIL har fundet en uventet og farlig allieret i COVID-19 og har benyttet pandemien som dække for nye angreb. Begge kan de underminere kampen mod terror og i sidste ende også vores hjemlige tryghed og sikkerhed. Derfor er det afgørende, at Danmark og resten af koalitionen fasthol