Fonden for Entreprenørskab

USAID og Fonden for Entreprenørskab vil sammen skabe vækst i Grønland

Del

Grønlands position som globalt knudepunkt stiller store krav til landets næste generation. I et nyt samarbejde vil U.S. Agency for International Development (USAID) og Fonden for Entreprenørskab klæde børn og unge på til i fremtiden at kunne skabe vækst og udvikling i landet.

"Innovation" og "iværksætteri" vil i fremtiden være ord, der går igen, når grønlandske børn og unge går i skole eller studerer.

USAID vil over de næste to år støtte det grønlandske samfund med initiativer, der kan opkvalificere børn og unge. Det sker gennem en bevilling på 450.000 dollar (3,3 mio. kroner), der skal bruges på at udvikle de unges fokus i retning af innovation og iværksætteri.

Den praktiske implementering vil Fonden for Entreprenørskab stå for. Først skal lærere og undervisere fra hele landet efteruddannes, så de bliver rustet til at implementere idéudvikliing og innovative tankegange i deres undervisning, og derefter vil elever fra hele landet mærke det nye fokus ude i klasselokalerne.

Lige forudsætninger
Det glæder Fondens direktør Christian Vintergaard, at der med støtten fra USAID er power til at nå ud til alle.

- Vi er glade for, at vi med hjælp fra USAID kan arbejde endnu mere med innovation og iværksætteri i skoler og på uddannelser i Grønland. Det vil give de unge en bedre mulighed for at udleve deres drømme. Ikke bare børnene i nærheden af Nuuk, men også børn i små bygder. For mig er det vigtigt, at alle får lige forudsætninger for at blive iværksættere og innovative medarbejdere, siger han.

Initiativerne vil komme børn i både folkeskoler, på ungdomsuddannelser og på videregående uddannelser til gavn. Foruden efteruddannelse vil Fonden for Entreprenørskab bidrage med undervisningsmaterialer og øvrig administration.

Mere fart på udviklingen
Enkelte initiativer er allerede i gang efter støtte fra det grønlandske selvstyre. Men med det nye økonomiske råderum kommer der nu mere fart over udviklingen.

Også hos USAID ser man med stor begejstring frem til samarbejdet, siger senior development advisor Elizabeth Feary.

- Vi er stolte af at kunne støtte Grønland i en perspektivrig periode med vækst og fremgang gennem vores samarbejde med Fonden for Entreprenørskab, som har dybe og tillidsfulde bånd gennem hele Grønlands uddannelsessystem. Vi håber, vores støtte vil bidrage til den gode udvikling, som allerede er sat i gang, siger hun.

Fremtiden byder på store udfordringer
Og det vil den helt sikkert, mener Jacob Nitter Sørensen, der er formand for Fonden for Entreprenørskabs aktiviteter i Grønland.

- Vi har rigtig mange dygtige mennesker i hele Grønland, og det er vigtigt, at vores næste generation bliver på niveau med dem. Fremtiden byder på nogle store udfordringer inden for blandt andet turisme og råstof, og med de muligheder, der nu åbner sig, vil vores børn i højere grad være i stand til at gribe og udvikle de muligheder, der kommer, til gavn for hele samfundet, siger han.

Allerede her i efteråret 2022 er efteruddannelse af 185 lærere og undervisere blevet iværksat, så aktiviteterne på skoler og uddannelsesinstitutioner kan komme i gang hurtigst muligt. Programmet løber frem til august 2024.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
Fonden for Entreprenørskab mødtes i sidste uge med repræsentanter fra USAID i Nuuk.
Fonden for Entreprenørskab mødtes i sidste uge med repræsentanter fra USAID i Nuuk.
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum