HK Danmark

Urimeligt at oppustede tal står i vejen for et godt dagpengesystem

Del

HK-næstformand Mads Samsing glæder sig over, at De Økonomiske Råd råber vagt i gevær overfor Finansministeriets regnemetoder. Urimeligt at puste prisen for højere dagpenge kunstigt op, lyder det.

De Økonomiske Råd har i dag offentliggjort en rapport, som slår fast, at der er problemer med den måde, Finansministeriets beregninger er skruet sammen på, når det gælder dagpenge. Finansministeriet indregner såkaldte ”tilgangseffekter”, som gør det markant dyrere at hæve dagpengene.

Men ifølge De Økonomiske Råd fylder tilgangseffekterne alt for meget i Finansministeriets beregninger – meget mere, end der er belæg for. Den konklusion bør Finansministeriet tage til sig, lyder det fra HK Danmarks næstformand Mads Samsing:

- Det er fuldstændigt urimeligt, at forslag om at hæve dagpengene kommer til at se meget dyrere ud, end de egentlig er, fordi Finansministeriets regnemetoder ikke holder. Så vi glæder os meget over, at De Økonomiske Råd slår ned på et ømt punkt. Det er afgørende for vores samfundsmodel, at vi har et ordentligt sikkerhedsnet for ledige. Det skal kunstigt oppustede tal ikke stå i vejen for. 

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

70 11 45 45http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum