HK Privat

Urafstemning skydes i gang: HK Privat anbefaler medlemmer at stemme ja

Del

Forligsmanden har netop præsenteret den endelige mæglingsskitse, og det betyder, at de faglige organisationer nu kan sætte gang i urafstemningerne blandt medlemmerne. I HK Privat skal op mod 60.000 medlemmer nu til tasterne og stemme om deres overenskomster.

Midt under en historisk nedlukning af det danske samfund, skal mange danske lønmodtagere nu stemme om de overenskomster, der er blevet forhandlet i en periode, hvor præmissen for forhandlingerne fuldstændigt har ændret sig på få uger.

- Det er en meget svær situation vi står i som samfund netop nu, og både virksomheder og medarbejdere mærker dagligt konsekvenserne. På trods af dette har vi fået fornuftige og ansvarlige aftaler på plads for vores medlemmer, så ordentlige løn- og arbejdsvilkår fortsat er sikret, når Danmark og arbejdspladserne på et tidspunkt åbner igen, siger Simon Tøgern, formand for HK Privat.

HK Privats sektorbestyrelse har med et meget stort flertalt ved et møde tidligere på ugen besluttet at anbefale sine 57.403 stemmeberettigede medlemmer at stemme ja til overenskomstresultatet. Det er bl.a. resultater som en stigning i fritvalgskontoen fra 4 til 7 procent, 3 ugers ekstra forældreorlov med fuld løn og op til 5 ugers betalt uddannelse efter man som opsagt er fratrådt.

- Stigningen i fritvalgskontoen til 7 procent er en forbedring, der vil kunne mærkes for den enkelte medarbejder og for alle vores medlemmer, og den er kun blevet så meget desto vigtigere i denne tid, hvor de lokale lønforhandlinger kan blive umådeligt svære, siger Simon Tøgern og fortsætter:

- De tre ugers ekstra forældreorlov med fuld løn er også et markant resultat og et vigtigt bidrag til ligestillingen, og så er jeg tilfreds med, at opsagte og fratrådte kolleger nu får nye muligheder for at efteruddanne sig. Samlet set er vi pænt tilfredse med forhandlingsresultatet, og af den grund er min og sektorbestyrelsens klare anbefaling til vores medlemmer at stemme ja. Det er da også vores håb og forventning, at vi også denne gang rammer en høj stemmeprocent blandt vores medlemmer.

Da der senest var urafstemning om overenskomster på industriens område, slog HK Privats medlemmer stemmerekord: 54,2 procent af de stemmeberettigede medlemmer brugte deres stemmeret, og 86 procent af dem fulgte fagforeningens anbefaling og stemte ja.

Der skal i HK Privat stemmes om i alt 23 landsoverenskomster.

Kontakter

Simon Tøgern, formand for HK Privat, tlf. 5090 9642, simon.tøgern@hk.dk

Tina Mellergaard, presseansvarlig i HK Privat, tlf. 4272 2378, tina.mellergaard@hk.dk

Links

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat

HK Privat er den største sektor i HK Danmark med cirka 110.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Stort ja til ny overenskomst for HK’ere i boligorganisationer17.9.2020 11:43:24 CESTPressemeddelelse

Et nærmest råbende JA til en ny overenskomst for de HK-medlemmer, arbejder i boligorganisationer under BL - Danmarks Almene Boliger. Hele 93,9 % har stemt ja tak ved den netop afsluttede urafstemning, og stemmeprocenten var helt oppe på 84,2 %. - HK’erne kan nu se frem til de samme lønstigninger, som deres kolleger, der er 3F’ere og ejendomsfunktionærer, og det var vigtigt for os. Samtidig er de sikret en ordentlig aftale i forhold til fritvalgskontoen, så jeg er overordnet set glad for det resultat og også den opbakning, medlemmerne har vist i urafstemningen, siger Simon Tøgern, som er formand i HK Privat. BL meldte sig i 2019 ind i Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening, hvilket skabte uenighed om, hvilke vilkår HK’erne skulle arbejde under. Derfor stemte man d. 14. januar i år om overenskomstgrundlaget efter 2023. Allerede der var det aftalen, at overenskomsten frem til 2023 skulle forhandles i løbet af foråret. Og det er den aftale, der nu er faldet på plads og stemt hjem. Aftalen læne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum