Region Sjælland

Unikt samarbejde sikrer hurtigtest for COVID-19 på småøerne

Del

I et samarbejde mellem beboere på seks småøer, Region Sjælland og Falck er der nu aftalt tilbud om hurtigtest på øerne.

Fra i dag er det muligt at blive COVID-19 testet på Region Sjællands seks småøer Sejerø, Femø, Omø, Agersø, Orø og Fejø. Bag tilbuddet om hurtigtest ligger et unikt engagement fra øboerne og et frugtbart samarbejde mellem øens beboere, Region Sjælland, de respektive kommuner og Falck.

- Øboernes initiativ og engagement for at få etableret testfaciliteter ude på øerne, viser, hvor langt vi kan komme med samarbejde og med at inddrage borgere i nærområderne. Det har gjort, at det fra nu af er muligt at blive hurtigtestet på vores småøer her i regionen. Tidligere skulle de til fastlandet for at blive testet. Det behøver de ikke længere, siger Heino Knudsen, regionrådsformand, Region Sjælland.

Falck har i samarbejde med øboerne etableret et test-sted, hvor borgere kan blive testet for COVID-19 med en hurtigtest på hver af de seks småøer. Initiativet er sat i værk efter henvendelse fra Ø-kontaktudvalget i Lolland Kommune. Placeringen af test-stederne er fundet i samarbejde med de respektive kommuner, og åbningstiderne er planlagt af øboerne selv. På den måde er adresser og åbningstider tilpasset øboernes lokale behov.

Poderne bor på øerne

Hurtigtestene bliver, som alle andre steder i regionen, varetaget af Falck. Øboerne har med succes hjulpet med at rekruttere podere, der er bosat på øerne, til Falck.

- Det var let at finde personer på øerne, der gerne ville være med i det her. Vi har en del, der pendler frem og tilbage mellem øerne og fastlandet – både fastboende og sommergæster. Samtidig har vi restauranter og cafeer, der er klar til at tage imod de mange gæster, nu hvor det igen kan lade sig gøre. Her er et lokalt forankret hurtigteststed en stor hjælp. Generelt har der været en stor vilje til at bakke op og glæde over, at projektet kan lade sig gøre, siger Anne Grethe Laursen, formand for Ø-kontaktudvalget i Lolland Kommune.

Falck har stået for opgaven med at lære øboerne kunsten at pode. Det er ligeledes dem, der leverer testmateriale og værnemidler til de nye test-steder.

- Jeg er overvældet over det engagement, der er udvist fra øernes beboere, og jeg er glad for, at vi kan være med til at få stablet testfaciliteter på benene så hurtigt, siger Jakob Wohlgemuth, regionsdirektør i Falck.

Adresser og åbningstider for hele landets teststeder (inklusiv småøerne) kan ses på Coronasmitte.dk

Nøgleord

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96
Jakob Wohlgemuth, regionsdirektør i Falck, 30 50 06 97
Anne Grethe Laursen, formand for Ø-kontaktudvalget, 22 10 72 20

Billeder

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Hurtigtest i Region Sjælland tilpasses løbende22.7.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

PCR-test er mere effektive end hurtigtest i bekæmpelse af COVID19-deltavarianten, som lige nu spreder sig. Samtidig bliver flere borgere vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at neddrosle antallet af hurtigteststeder. I Region Sjælland lukkes der gradvist ned for 16 hurtigteststeder. Der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum