home a/s

Unikt initiativ i Lørslev belønnes med førstepris

Del

Fra faldefærdigt hus til samlingssted: 1. præmien i homePrisen 2017 går til Lørslev Café & Kulturhus, der på under et år har skabt fællesskab og forvandlet lokalsamfundet. Med æren følger 30.000 kr.

Søndag den 4. december 2016 åbnede en gruppe frivillige Lørslev Café & Kulturhus. Mindre end et år efter belønnes de med landsdækkende anerkendelse og 30.000 rare kroner som vindere af homePrisen 2017, der uddeles af ejendomsmæglerkæden home.

”Den primære begrundelse for, at netop Lørslev Café & Kulturhus vinder homePrisen, er, at man har formået at etablere alle de elementer, som er fundamentet for, at en lille by kan trives; bageren, cafeen, købmanden og forsamlingshuset er fusioneret. Man har simpelthen skabt et sted, der kan det hele på samme tid, og som drives af frivillige kræfter. Vi har også lagt vægt på, at idéen kan kopieres og give liv i mange andre byer. Det er fantastisk,” fortæller Mads Ellegaard, relationschef i home.

Startet af fire løbe-kammerater
Hele projektet startede med fire løbekammerater, der havde hørt om et lignende koncept i en landsby udenfor Skanderborg. Og da Lørslevs gamle skole stod til salg, var der ikke langt fra idé til handling. I løbet af en uge var huset købt og projektet i gang. Bygningen blev restaureret, og der blev hurtigt arrangeret ugentlige aktiviteter såsom gå- og løbeture, banko og fællesspisning.

”Kulturhuset er blevet byens samlingssted, hvor vi blandt andet afholder foredrag, fælles brunch, kagebord og spiller præmiewhist. Samtidig tilbyder huset lokale indkøbsmuligheder, hvor indbyggerne i Lørslev kan købe købmandsvarer, afhente varer bestilt online fra Osuma og hente frisk morgenbrød i weekenden,” siger Jesper Gilleladen, bestyrelsesformand i Lørslev Café og Kulturhus.

Onsdag den 6. december fra 16.00-17.00 afholder home en reception i Lørslev Café & Kulturhus, hvor der vil være præmieoverrækkelse, godt til ganen og goodiebags.

”Det, vi oplever i hele Vendsyssel-området, er, at det er altafgørende for de små landsbysamfunds overlevelse, at aktive, lokale ressourcer tager ansvar for byens udbud af aktiviteter og indkøbsmuligheder. Det har de virkelig formået i Lørslev, og vi glæder os til at fejre dem til receptionen,” fortæller Jesper Carlsson og Poul K. Kjeldsen, indehavere af home Hjørring.

Lokalt engagement i fokus
Det er lige netop denne form for lokal nytænkning, engagement og stolthed, homePrisen ønsker at sætte i fokus og belønne. homePrisen er en landsdækkende pris, der giver et skulderklap til alt det, der gør en positiv forskel i lokalmiljøet. Det er borgerne i lokalsamfundene rundt om i Danmark, der har indstillet nomineringer til homePrisen, og i år har home modtaget intet mindre end 223 nomineringer.

”Lørslev Café og Kulturhus er et eksempel på en klar tendens, der viser, at beboere tager ansvar og ejerskab for den udvikling, som de ønsker at se i lokalområderne. Det er gjort så vellykket i Lørslev, at dommerjuryen slet ikke kunne stå for det,” fortæller Mads Ellegaard fra home.

Årets jury bestod af professor i oplevelsesøkonomi Christian Have, tv-vært fra Landmand søger kærlighed Lene Beier og relationschef i home Mads Ellegaard.

2. præmien og 20.000 kroner er gået til Ørsted Kro ved Randers, publikumsprisen på 10.000 kroner gik til LykkeLiga og en ekstrapræmie på 5.000 kroner er gået til SYMB! i Kalundborg.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum