Mikael B Inc

Unik Mikael B udstilling på 1.000m2 kommer til Danmark

Del

Den internationalt anerkendte urban contemporary-kunstner Mikael B vender for en kort stund hjem til fødelandet Danmark. Udenom gallerier og museer skaber kunstneren og iværksætteren Mikael B og hans otte ansatte med ‘Never Tomorrow’ den største soloudstilling nogensinde omfattende flere end 30 værker.

Foto: Randon Vannucchi
Foto: Randon Vannucchi

Mikael B bor og arbejder i USA. Han er braget igennem lydmuren med udstillinger på fornemme kunstadresser som Art Basel i Miami, udsmykning af Philippe Starks ikoniske and i samme by og Art Share, der er et af de største vægmalerier i Los Angeles og indbragte Mikael et æresbevis fra byen. 

Udover malerier kommer også unikke skulpturer på udstillingen i København. Det er første gang, at Mikael B udstiller skulpturer i Danmark. ‘Never Tomorrow’ omfatter også en installation i form af en udsmykket Ferrari, som er led i et samarbejde med velgørenheds-fonden CoolUnite. Budskabet fra kunstneren er at gribe chancen, når den er der.  

Det er 1.000m2 rå og industrielle rammer på THE PLANT på Refshaleøen i København, som i to uger i oktober danner ramme om kunstværkerne fra den danske designer og kunstner, som har taget kunstverdenen og publikum med storm i sit univers af stærke farver, kraftfulde kompositioner skabt i en ukuelig optimisme og tro på nutiden. 

Netop det store og internationale publikum er et omdrejningspunkt i den succesfulde kunstners lynkarriere. Med over en kvart million følgere på sociale medier har Mikael B og hans otte ansatte i Los Angeles og København om nogen forstået at bruge sociale medier i en tæt dialog mellem kunstner og beskuer. Det er da også et stærkt ønske fra publikum, som får Mikael B til at flyve flere end 30 kunstværker ind direkte fra atelieret i Californien. 

“Mit vilde eventyr begyndte i Danmark. Med den nye udstilling vender jeg tilbage i dyb taknemmelighed og med budskabet om at sige ja til livet og gribe chancen hver eneste dag. Dalai Lama har meget klogt sagt, at der kun er to dage på et år, hvor vi ikke kan handle – den ene var ‘i går’ og den anden er ‘i morgen’. Det efterlader os til gengæld med uanede muligheder i nu’et,” siger Mikael B. 

“Jeg vil hylde mod, viljestyrke og fokus. Jeg fører krig mod regler, traditioner og alt det, andre siger, vi bør gøre. Sæt strøm til dine vildeste drømme og træf de beslutninger, der skal til for at føre dem ud i livet. Det er dybest set budskabet i min udstilling”.  

 

Fotos  

Vedhæftede fotos er til fri afbenyttelse i pressen i forbindelse med omtale af udstillingen ‘Never Tomorrow’. Kreditering af photos: Ross Morrison og Randon Vannucchi. 

For yderligere information  

Pernille Kjeldsen, PR & Marketing Manager, Mikael B Inc. 

Tlf: +45 6014 7658

Mail: pk@mikael-b.com 

Udstillingen ‘Never Tomorrow’

Fernisering på den nye Mikael B-udstilling lørdag 6. oktober kl. 18-22.

Udstillingen vises frem til søndag 20. oktober 2018. Hverdage kl. 15-19, lørdage kl. 11-16. Søndage kl. 11-16.

Entré: Gratis.

Udstillingen foregår på THE PLANT, Raffinaderivej 22, 2300 København.

I forbindelse med udstillingen vil Mikael B Inc. udgive en rigt illustreret monografi med beskrivelse af de seneste års kunstneriske udvikling.

Publikum vil desuden have mulighed for at købe merchandise.

Udstillingen omfatter flere end 30 værker af Mikael B og er dermed hans hidtil største soloudstilling. Foruden værker i de velkendte materialer lærred med akryl og spray, vil udstillingen også omfatte en dekoreret Ferrari og skulpturer. Det er første gang, Mikael B udstiller skulpturer i Danmark.

Nøgleord

Billeder

Foto: Randon Vannucchi
Foto: Randon Vannucchi
Download
Foto: Ross Morrison
Foto: Ross Morrison
Download
Foto: Randon Vannucchi
Foto: Randon Vannucchi
Download
Foto: Randon Vannucchi
Foto: Randon Vannucchi
Download
Foto: Randon Vannucchi
Foto: Randon Vannucchi
Download
Foto: Ross Morrison
Foto: Ross Morrison
Download
Foto: Randon Vannucchi
Foto: Randon Vannucchi
Download
Foto: Randon Vannucchi
Foto: Randon Vannucchi
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Mikael B Inc

Mikael B Inc
Fortunstræde 5,1
1065 København K

http://www.mikael-b.com

Fra Holbæk til Los Angeles og så videre…

Mikael Brandrup (f. 1984, Tuse Næs, Danmark) bor og arbejder i Los Angeles, USA. Sammen med sin tvillingebror Morten Brandrup drev han i perioden 2008-2013 designbureauet Identity Provided.

I 2013 etablerede han sammen med Morten den virksomhed, som i dag er blevet til Mikael B Inc. og flyttede året efter til Los Angeles. Virksomheden Mikael B Inc. har i dag otte ansatte i Los Angeles og København.

Mikael B har udstillet både herhjemme og internationalt med hovedvægt på den amerikanske kunstscene. Hans kunstværker findes i dag på nogle af de fornemste adresser herunder det internationalt anerkendte Art Basel i Miami. Mikael B har desuden skabt kunstprojekter for American Express, Linkedin, Nike, Google, Heineken m.fl. Også den ikoniske and designet af Philippe Starck ved SLS Brickell i Miami har Mikael B dekoreret.

Som kunstner er Mikael B kendt for at gå egne veje og tale direkte med sit publikum udenom de traditionelle gallerier. Publikum har taget imod med åbne arme på sociale medier, hvor kunstneren har omkring en kvart million følgere på Facebook og Instagram. 

Følg pressemeddelelser fra Mikael B Inc

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.