Unges opbakning til udviklingssamarbejdet stiger
Blandt hele befolkningen er opbakningen 63% - en stigning fra 57% i 2018 og 2019. Det viser en rapport om danskernes kendskab og holdninger til udviklingssamarbejdet.
”Jeg synes det er en fantastisk nyhed, at danskernes opbakning til udviklingssamarbejdet vokser. Og især er det dejligt at se, at de unge virkelig rykker sig og kan se værdien af, at Danmark engagerer sig i verden omkring os. Det er enormt vigtigt, at vi har de unge med.”, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.
Hjælp i nærområder bør prioriteres højt
Når man spørger danskerne, hvad der efter deres mening bør prioriteres i udviklingssamarbejdet er topscoreren ”hjælp til flygtninge i deres nærområder” (34%) efterfulgt af ”nødhjælp til mennesker i akutte krisesituationer” (30%).
Derudover scorer rent vand, uddannelse, sundhed, fattigdomsbekæmpelse og klima også højt.
”Jeg hæfter mig ved, at danskerne mener, vi bør prioritere at hjælpe flygtninge i nærområderne og sørge for at mennesker i akut krise får hjælp tæt på, hvor de kommer fra. Det er en vigtig prioritet for regeringen, for vi kan hjælpe langt flere mennesker meget bedre på den måde, end vi kan, hvis de kommer til Danmark som flygtninge”, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.
Højt kendskab til verdensmålene
Sammen med undersøgelsen af danskernes holdninger og kendskab til udviklingssamarbejdet, er der også gennemført en undersøgelse af kendskabet til verdensmålene.
I alt svarer 77% af danskerne, at de kender til FN’s verdensmål. Blandt de unge er det 85%, der har hørt om FN’s verdensmål, og 20% af disse kender målene rigtig godt.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen af danskernes kendskab og holdninger til udviklingssamarbejde er årligt tilbagevendende og baserer sig på over 2.000 besvarelser blandt et repræsentativt udvalg af danskere. Siden 2019 er der foretaget en separat undersøgelse vedrørende FN’s verdensmål. Den er baseret på 1.000 repræsentative besvarelser. Undersøgelsen er foretaget af kommunikations- og analysebureauet Advice for Udenrigsministeriet.
Undersøgelsen kan findes på udenrigsministeriets hjemmeside
Kontakt: Presserådgiver for udviklingsministeren, Thorleif Ravnbak, 25 74 91 50
Information om Udenrigsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Forsvarsministeren og udenrigsministeren rejser til USA4.7.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I morgen rejser forsvarsminister Troels Lund Poulsen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen til Washington D.C. for at møde centrale amerikanske beslutningstagere og formidle den danske regerings synspunkter.
Nu begynder det danske EU-formandskab, som skal levere på sikkerhed og konkurrenceevne1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag, tirsdag den 1. juli 2025, begynder det danske EU-formandskab, som vil vare frem til årsskiftet. Den danske regering har valgt to hovedprioriteter for formandskabet, som vi fra dansk side ser frem til at levere på – et mere sikkert Europa, herunder bedre styr på migrationen til EU og støtte til Ukraine, og et mere konkurrencedygtigt og grønt Europa.
Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn25.6.2025 14:26:52 CEST | Pressemeddelelse
Det Udenrigspolitiske Nævn holder møde torsdag den 26. juni 2025 kl. 09.00
Regeringen indgår bred aftale om ny udviklingspolitisk strategi20.6.2025 12:41:09 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet enige om en ny udviklingspolitisk strategi.
Joint Actions to Further Counter the Shadow Fleet19.6.2025 15:30:00 CEST | Pressemeddelelse
We, the Foreign Ministers and government representatives of Belgium, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Iceland, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Norway, Poland, Sweden, and the United Kingdom have met today to address the challenge posed by the Russian shadow fleet. We call for further joint and coordinated action to effectively address Russian attempts to circumvent international sanctions. Russia’s destabilising actions have strengthened our resolve to protect maritime security, safety, the marine environment and freedom of navigation in accordance with international law. We are particularly concerned about stateless vessels and falsely flagged vessels. Stateless vessels, including those falsely claiming to fly a flag, do not have a responsible flag state and are not entitled to rights under the United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS), including freedom of navigation. If vessels fail to fly a valid flag in the Baltic Sea and the North Sea, we will take a
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum