Den Grønne Ungdomsbevægelse

Unge vil have Lars Løkke i tale om Moderaternes utilstrækkelige klimapolitik

Del
Unge inviterer i dag Lars Løkke til dialog ved rytterstatuen foran Christiansborg, for at give ham muligheden for at fremlægge en konkret klimaplan for Danmark. Moderaternes nye klimaudspil er uambitiøst og viser ikke vejen til opfyldelse af Danmarks klimamål. Med fem dage til valget insisterer Den Grønne Ungdomsbevægelse på, at alle partier, der vil have indflydelse, er nødt til at have en konkret klimapolitik med reduktionstiltag inden 2025.

“Næste valgperiode vil være afgørende for, om Danmark lever op til sine klimamål, og det er essentielt, at vi får en grøn regering. Lars Løkke står som potentiel kongemager efter folketingsvalget. Derfor er det dybt bekymrende, at Moderaterne med deres nye klimaudspil slår fast, at de vil videreføre højrefløjens nølende klimaprojekt” udtaler Jens Bünemann Emborg, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer især, at Moderaterne ikke har beregnet CO2-reduktionerne af deres forslag, samt at de ikke støtter målet om 50-54 % CO2-reduktion i 2025. De eneste reduktioner, partiet foreslår for henholdsvis landbrugs- og transportsektoren, er en CO2-afgift og en flyafgift. 

“Det er dybt utilstrækkeligt, at Moderaterne ikke fremlægger en samlet plan for omstilling af landbrugs- og transportsektoren, der tilsammen står til at udgøre 90 % af Danmarks udledninger i 2030. CO2-afgiften er der allerede konsensus om, og flyafgiften er alt for lav til at adfærdsregulere i tilstrækkelig grad. De har rystet posen og hevet fem tilfældige forslag op, der angiveligt skulle kunne løse klimakrisen. Den kommende regeringens allervigtigste opgave er reduktioner her og nu, og dem har Moderaterne intet bud på”, lyder det fra Eske Bentsen. 

“Deres forslag er hullet som en si. Der mangler tal for reduktioner, der mangler, at de forpligter sig på nogle helt konkrete projekter. Det er fx nærmest en joke at en temmelig lav flyafgift er det eneste virkemiddel, der adresserer transporten. Hvor er infrastrukturen, fossilbilerne, den kollektive transport? Jeg er utroligt bange for, at en regering, der er afhængig af Lars Løkke, vil lade klimaet i stikken til fordel for skattelettelser og gamle venner,” siger Mette Susgaard og fortsætter: “Men vi kommer til at være på pladsen hele dagen, og vi håber virkelig, at Løkke vil komme forbi og lytte til vores bekymringer og give os nogle svar.”

Den Grønne Ungdomsbevægelse vil være til stede foran Christiansborg fra klokken 07.00 til klokken 19.00 i håbet om et møde.

Kontakter

Billeder

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse: Klimarådets rapport burde få alle advarselslamperne til at bimle i statsministeriet28.2.2023 11:05:00 CET | Pressemeddelelse

I dag d. 28. februar publicerede Klimarådet sin årlige statusrapport, der gør status over den politiske klimaindsats i Danmark. Her dumper rådet regeringens indsats og klarlægger, at den danske grønne omstilling hænger i en tynd tråd. Den vedtagne klimapolitik er for risikobetonet, og 2025-målet er næsten uden for rækkevidde. Altafgørende implementering mangler, og i alt fra industri til landbrug halter den grønne omstilling gevaldigt bagefter.

Den Grønne Ungdomsbevægelse byder velkommen til de nye klimaministre med åben invitation til drøftelser om regeringens klimaindsats15.12.2022 13:43:06 CET | Pressemeddelelse

Torsdag trådte 23 ministre ud igennem Amalienborgs grønne døre, og den Grønne Ungdomsbevægelse stod klar med skilte, hvorpå der stod “En Grøn Retfærdig Fremtid” skrevet. Den kommende regeringsperiode er afgørende for vores fælles fremtid, og regeringen står, ifølge bevægelsen, over for svære og vigtige valg om Danmarks indsats i en accelererende klimakrise.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum