Aabenraa Kommune

Unge på Toppen-rytterne er på vej til Alpe d’Huez

Del

For sjette gang sendes et hold cykelryttere på den afsluttende tur i aktiveringsprojektet Unge på Toppen. Rytterne er kontanthjælpsmodtagere, der i det seneste halve år har været i virksomhedspraktikker rundt om i Aabenraa Kommune. Mandag 6. juni blev de sendt afsted mod det legendariske franske bjerg Alpe d´Huez.

Unge på Toppen-rytterne var mandag morgen klar foran rådhuset i Aabenraa. Foto: Unge på Toppen
Unge på Toppen-rytterne var mandag morgen klar foran rådhuset i Aabenraa. Foto: Unge på Toppen

Siden 2017 har Aabenraa Kommune været med til at afvikle kontanthjælpsprojektet Unge på Toppen, hvor et hold unge kontanthjælpsmodtagere gennem fysisk aktivitet og praktikperioder i virksomheder har fået hjælp til at finde deres vej tilbage til arbejdsmarkedet.

Mandag 6. juni kom den foreløbige kulmination på projektet, som de unge cykelryttere har været en del af det meste af året. De blev nemlig sendt afsted fra rådhuset i Aabenraa mod Frankrig og toppen af det berygtede bjerg Alpe d’Huez.

Nu venter en lang tur fra Aabenraa til Frankrig, hvor rytterne får behov for alt den fysiske træning og teambuilding, de har gennemgået det seneste halve år. Det sluttelige mål for kontanthjælpsmodtagerne er, at de gennem projektet finder netop deres vej til på sigt at blive selvforsørgende.

- Unge på Toppen er for mig et bevis på, at man gennem fællesskab og viljestyrke kan opnå gode resultater. Resultaterne fra de seks forrige år taler for sig selv. Her har en stor procentdel af deltagerne fundet deres vej ud af kontanthjælpen og er kommet i arbejde eller uddannelse. Jeg glæder mig til at se resultaterne fra dette hold, og jeg håber, at de seje cykelryttere klapper sig selv på skulderen og får en på opleveren, når de rammer Frankrig, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Dorrit Knudsen.             

Unge på Toppen:

- Er et forløb for kontanthjælpsmodtagere og en del af Aabenraa Kommunes investeringsstrategi på kontanthjælpsområdet.

- Involverer deltagere, der alle får en praktikplads, hvor de arbejder tre dage i ugen. To dage i ugen mødes deltagerne til fysiske træningspas, der skal forberede dem på den afsluttende cykeltur til Alpe d´Huez i juni

Kontakter

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Dorrit Knudsen, tlf.: 2721 9567; e-mail: dmkn@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Billeder

Unge på Toppen-rytterne var mandag morgen klar foran rådhuset i Aabenraa. Foto: Unge på Toppen
Unge på Toppen-rytterne var mandag morgen klar foran rådhuset i Aabenraa. Foto: Unge på Toppen
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum