Egedal Kommune

Unge på Egedal Gymnasium kan stemme mellem Tik-Tok, samfundsfag og Youtube.

Del

Mange unge dropper at stemme, fordi de ikke ved nok om lokalpolitik eller oplever det som kedeligt og ’ensomt’ at stemme. Pop-up stemmested og fælles morgenmad på Egedal Gymnasium skal få flere til stemmeurnerne.

For at få flere unge til at tage stilling og stemme ved valget har Ung Egedal og Egedal Gymnasium & HF arrangeret pop up brevstemmested på gymnasiet med fælles morgenmad, kaffe og mulighed for at brevstemme for alle elever. Det sker torsdag d. 4. november.

Man kan altså på vej fra samfundsfag til dansk lige nå ned at afgive sin stemme. Eller når man alligevel kobler af fra studiepresset med de nyeste Tik-Tok videoer, så afstresse lidt med at stemme med et par veninder eller venner.

Arrangementet skal gøre med nogle af de barrierer, unge har ift. at stemme, nemlig at det er en kedelig og ’ensom’ handling. Nu kommer valgstedet til dem, og det bliver en fælles, hyggelig og ikke mindst social begivenhed at få stemt.

- Vores unge medborgere er både nysgerrige og interesserede i deres omverden, men ikke alle er interesseret i lokalpolitik endnu, og er ikke klar over hvor meget indflydelse de egentlig kan få ved at sætte kryds den 9. november. Derfor vil vi gerne gøre valget mere nærværende og relevant, og samtidig gøre det til en mere social begivenhed, for det sociale aspekt betyder rigtig meget for de unge, forklarer Camilla Faber, ungekoordinator i Ung Egedal.

Pop up brevstemmestedet på gymnasiet er åben fra kl. 9 - 15 torsdag d. 3. november. Se mere om brevstemning her: https://www.egedalkommune.dk/valg 

Mere viden om politik baner også vejen

Forud for pop up stemmestedet har der tidligere på ugen også været ’mini-ungdomsfolkemøde’ på gymnasiet, hvor kandidater fra Egedals 11 partier og lister mødte op for at tale med de unge om, hvorfor lokalpolitik er vigtigt og spændende, og hvad de som partier står for. 

Håbet er, at de to arrangementer tilsammen får flere af de stemmeberettigede unge til at sætte deres kryds på stemmesedlen. 

- De unge havde rigtig gode og kloge spørgsmål til politikerne ved mini-ungdomsfolkemødet, og det er super værdifuldt for alle parter, når politikerne træder ind på de unges egen arena og forholder sig til det, der betyder noget for de unge, fortæller Camilla Faber.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum