Unge med autisme rocker sammen

Del

Skræddersyet musikfestival giver unge med særlige behov mulighed for at opleve festivalstemning.

150 unge med autisme fejrer i dag fællesskabet med musik. 12 forskellige specialskoler fra hovedstadsområdet deltager på den årlige musikfestival, som afholdes af UNGES Uddannelsescenter, der er en del af nonprofit organisationen FONDEN UNGES, som arbejder for et bedre liv for alle med autisme.

"Vi startede musikfestivalen, fordi mange af disse unge ikke magter at deltage i de såkaldt almindelige musikfestivaler, der foregår rundt om i landet. Festivalen her er skræddersyet til dem der har brug for særlige hensyn, som dermed får en unik mulighed for at opleve festivalstemning inden for trygge rammer." Det fortæller Britta Bak, direktør for FONDEN UNGES.

Jubilæumsfestival

Det er 10. år, musikfestivalen bliver afholdt, men i år ventes deltagerantallet at blive større end nogensinde. Det er de unge selv, som står for musikken, idet hver af skolerne stiller med bands.

"Musik er et centralt element på vores uddannelsescenter, så derfor har det været helt oplagt for os at etablere denne lille festival", siger Britta Bak.

Musikfestivalen finder sted på Lerhøj 7 i Bagsværd, hvor fonden tidligere på året etablerede sig med et hus fuldt af aktiviteter med fokus på at skabe et bedre liv for personer med autisme. Huset rummer tre aktiviteter, alle under fondens vinger: UNGES Uddannelsescenter, som tilbyder en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) til unge med autisme, samt projektorganisationen for beskæftigelsesforløbet KLAR TIL START, der giver garanti for fastansættelse til borgere med autisme. Endelig står huset for den daglige drift af Scan How, som er en app, der hjælper borgere med autisme til at være mere selvhjulpne i hverdagen og arbejdsdagen.


FAKTA:

FONDEN UNGES er en almennyttig fond stiftet i 2007 for at hjælpe unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) eller andre kognitive udfordringer til at leve et så selvstændigt og aktivt liv som muligt. Fonden driver følgende indsatser:

  • Beskæftigelsesforløbet KLAR TIL START, der garanterer fastansættelse til unge og voksne med autisme
  • UNGES Uddannelsescenter, der bl.a. tilbyder STU og 10. klasse til unge med autisme
  • App’en Scan How, der er et digitalt læringsværktøj og personlig vejledning, som giver personer med autisme en mere selvstændig hverdag.

Nøgleord

Kontakter

KONTAKT:
Britta Bak, direktør
FONDEN UNGES
Lerhøj 7, 2880 Bagsværd
E-mail: leder@unges.dk
Mobil: 2232 8082

Billeder

Links

Information om First Link

First Link
First Link
Finsensvej 78
2000 Frederiksberg

30525191https://firstlink.dk

First Links mission er at skabe maksimal opbakning til de der skaber udvikling og nye muligheder for mennesker og samfund.

Følg pressemeddelelser fra First Link

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra First Link