Music In SpaceMusic In SpaceMusic In Space

Unge markerer FN’s internationale fredsdag på Ungdomsøen

Del

Onsdag d. 21 September samles mere end 200 unge fra Københavns Internationale Skole, og en række internationale ungdomsorganisationer for at sætte fokus på, hvordan vi sammen kan skabe en verden, der fungerer for alle.

Begivenheden er arrangeret af The Peaceday Youth Assembly, som er et verdensomspændende netværk af unge proaktivister, der samarbejder på tværs af landegrænser for at fremme implementeringen af de 17 Verdensmål både lokalt og globalt.

Projektets internationale epicenter er Ungdomsøen - det gamle Middelgrundsfort ved København - som er et unikt mødested for unge, der gerne vil tage ansvar og have indflydelse på samfundsudviklingen. Krigen i Ukraine har føjet en ekstra dimension til dette års arrangement, som indledes med, at der bliver tændt et fredsbål i den gamle kanonstilling, der i dag fungerer som et amfiteater.

Oplægget til årets dialogmøde leveres af Marc Buckley, der er rådgiver for FN og en fremtrædende repræsentant for Al Gores Climate Reality initiativ. Herudover deltager repræsentanter fra forskellige organisationer og virksomheder, som støtter op om de unges projekt.

Dagens højdepunkt bliver, når den danske musiker Bjørn Vidø sætter fokus på et fænomen, der kaldes ”the overview effect" Det er den særlige følelse astronauter oplever, når de kigger ned på jorden ude fra rummet og føler sig dybt forbundet med vores smukke blå planet. Set i det perspektiv står det klart, at vi har et fælles ansvar for at skabe fred i verden og stoppe vores hensynsløse overforbrug af jordens ressourcer.

Multimedie showet ”Music in Space” genskaber følelsen med sit unikke visuelle univers, som viser smukke billeder af jorden set fra rummet, blandet med tankevækkende vidnesbyrd fra astronauter og videnskabsfolk - og musik leveret af nogle af landets bedste musikere.

Koncerten på Ungdomsøen er koblet sammen med mere end 200 lignende koncerter verden over, arrangeret af den internationale NGO MasterPeace i samarbejde med et netværk, der tæller mere end 300 internationale organisationer.

Et fælles mål med Peaceday 2022 arrangementet er at sikre, at de unge bliver inviteret med til bords, når Verdenslederne mødes til ”Summit of the Future” til næste år for at sætte fokus på, hvordan vi kan sikre menneskehedens fremtid her på planeten.

For mere information se: www.peaceday2022.com

 

Pressekontakt: Bente Milton

Mail: milton@miltonmedia.com

Mobil: 22256777

Nøgleord

Information om Music In Space

Music In Space
Music In Space
Pilestræde 35.1
1112 København K

https://www.musicinspace.dk/

Følg pressemeddelelser fra Music In Space

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Music In Space

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum