LandboUngdom

Unge landmænd vil knække cancer med traktorer

Del

Unge på landet sætter Knæk Cancer i bevægelse, og har startet traktorerne for at sætte fokus på kræft. Håbet er, at skabe opmærksomhed om sagen, og at endnu flere vil stå sammen om at knække cancer.

Seks traktorer tegner den karakteristiske Knæk Cancer blomst. Bag ideen står Lemvigegnens LandboUngdom, som har erfaring med at sætte Knæk Cancer i bevægelse. Tilbage i 2019 lavede Christian Lundgaard, initiativtageren til videoen, sammen med flere andre venner nemlig den første traktortegnet Knæk Cancer blomst. Her viste danske landmænd og mange andre, hvordan man står sammen, og indsamlingen nåede hele 75.000 kr. I år håber Lemvigegnes Landboungdom at nå op på 100.000 kr.

”Kræft rammer de fleste familier, og det vil vi som unge på landet og som lokalforening, gerne være med til at sætte fokus på. Sidste gang gik indsamlingen viralt, bl.a. med hjælp fra Landbrug & Fødevarer, så vi håber selvfølgelig på, at man fra alle sider, med små og store bidrag, kan nå de 100.000 kr. denne gang,” siger Christian Lundgaard.

”Landbruget har en lang tradition for at stå sammen, og det så vi virkelig sidste gang, hvor så mange bakkede op om indsamlingen. Det var helt vildt at se, og det håber vi selvfølgelig at kunne vise danskerne igen år,” fortæller Christian Lundgaard.

Selve videoen, som skal sætte skub i indsamlingen, er da også lavet efter traditionen om at løfte i folk. Den store blomst er lavet på en mark i Vandborg ved Lemvig, og hele projektet er stablet på benene af medlemmer af LandboUngdom, forældre og medarbejdere, ligesom videoen er klippet og filmet af landmænd i nærområdet.

”Det er jo egentlig bare en idé om at ville gøre noget, og så får vi det til at ske. Det er noget af det, vi er gode til i landbruget, at løfte i flok, stå sammen og få ting til at ske. Det er uagtet om det gælder produktion af kvalitetsfødevarer, bidrage til den grønne omstilling eller skabe opmærksomhed om Knæk Cancer, så står vi sammen, og det håber vi også indsamlingen denne gang vil kunne vise,” afslutter Christian Lundgaard.

Kontakter

Christian Lundgaard Madsen
Initiativtager til Knæk Cancer indsamlingen
24987207

Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22912041
mjak@seges.dk

Links

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 78 78 01 29https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 47 lokalforeninger og cirka 3.500 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

Blog fra LandboUngdoms Politiske Udvalg: Dine økonomiske valg påvirker vores verden10.2.2022 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Bæredygtighed, klima, grøn omstilling mm. er bare nogle af de ord som efterhånden har sat sig fast i vores hverdag. Uanset om du arbejder som bankrådgiver, sygeplejerske eller landmand og om du bor i byen eller på landet, spiller ordene en rolle i din hverdag. Politikkere, medier og virksomheder gør os opmærksomme på klimaforandringerne i hele verden, og selvom vi alle er enige om at vi gerne vil se en positiv fremtid i møde, er det for mange af os svært at forholde sig til om regeringens og EU´s beslutninger ift. klima er de rigtige, fordi beslutningerne omhandler områder, som ligger langt fra vores hverdag, eller som vi ikke har nok fagligt kendskab til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum