Haderslev Kommune

Unge får klar besked om rygning

Del

Over 1000 elever fra Haderslev Kommunes Ungeuniverser, 10. klasseskolen og Skolen ved Stadion vil høre sandheden om rygning. Teaterstykket giver dem noget at tænke over.

På mandag skal elever fra Lagoniskolen, Sdr. Otting Skole og Skolen ved Stadion se et teaterstykke med en slesk og manipulerende tobakssælger, der har til opgave at sælge cigaretter i stor stil. Med teaterforestillingen satser Haderslev Kommune på at forhindre unge i at begynde at ryge og samtidig give de unge, der allerede er startet, noget at tænke over. I alt bliver 1.000 unge i kommunen udsat for tobakssælgeren Thomas, i skikkelse af skuespiller Thomas Milton. Håbet er, at de unge skal forblive ikke-rygere.

"De unge orker ikke løftede pegefingre, men de fortjener at få sandheden om rygning, så de kan træffe deres eget ansvarlige valg bygget på fakta. Vores mål er at sikre at unge mennesker ved, hvordan et liv som ryger påvirker dem" , siger Thomas Milton.

"Act on it - don't smoke" er et 35 minutters teaterstykke, der har form som et foredrag. På talerstolen møder vi den sleske tobakssælger, der vil overbevise de unge om, at det er cool at ryge. Tobakssælgeren har konstant en meget anmassende chef i røret, som presser tobakssælgerne til at sælge flere cigaretter. Undervejs i stykket sker der noget, som gør, at vi får den fulde sandhed om cigaretter; reklamens magt, økonomien, skadeligheden, hvad der er i en cigaret, konsekvenserne af rygning med mere. Men alt er pakket ind i en god historie, således at det fanger de unges opmærksomhed og gør det nemt forståeligt.

I stykket er der små filmklip med både håndboldspiller Bo Spellerberg, skuespiller Line Kruse og forskningsoverlæge Charlotta Pisinger, som alle taler direkte til de unge om rygning. Forestillingen er skrevet af journalist Frida Paustian efter idé af skuespiller Thomas Milton og udviklet i samarbejde med Gladsaxe Kommune.

Når stykket er slut får publikum et gavekort med tilbud om Haderslev Kommunes gratis rygestopkurser, som de kan give til en de holder af. På den måde kommer rygestopsnakken med hjem.

"Act on it - don't smoke" er bare én indsats ud af flere, der skal sikre at unge i Haderslev Kommune kender konsekvenserne af rygning. Der er ligeledes tilbud om tobaksforebyggende undervisning i alle 6. klasser, hvor der arbejdes med en case, der sætter fokus på kammeratskab, rygning blandt unge, de skadelige virkninger af rygning, indhold i tobak og nikotinafhængighed. Der er tilbud om workshops for 8. årgang, ligesom der afholdes event på ungdomsuddannelserne 2 gange årligt.

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse har bevilget midler til indsatserne, der afholdes i samarbejde mellem Børn og Familie og Sundhed og Forebyggelse.

Til pressen:

Pressen er velkommen til at overvære forestilling på Sdr. Otting Skole den 25. januar kl. 10.30 og 12.30, hvor det vil være muligt at se stykket samt tage billeder.

Pressemateriale kan også findes her: http://www.act-on-it.dk/pressemateriale/

Der findes udtalelser fra elever og lærere i Haderslev Kommune der allerede har set stykket her: https://www.facebook.com/Act-on-It-1532615063643265/?ref=aymt_homepage_panelKontaktinformation:

Tobaktskoordinator, Winnie Holm Lorenzen, telefon 74 34 03 42.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum