Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Ungdommens Demokratihus slår dørene op i Kødbyen

Del

I Kødbyen i København åbner nu Ungdommens Demokratihus, der skal danne rammen om den politiske og demokratiske ungekultur i København.

Fra den 8. maj vil unge, der har en interesse i politik og demokrati, have et helt særligt mødested i København. Her vil dørene til Ungdommens Demokratihus blive slået op, med det formål at skabe en ny politisk debatkultur og understøtte samfundsengagement blandt unge.

Initiativet til Ungdommens Demokratihus kommer fra byens ungdomspolitiske partier og huset skal bl.a. bruges til tværpolitiske debatter, politiske festivaler og foredrag. Det skal være med til at styrke medborgerskabet, den demokratiske dannelse og bidrage til at øge valgdeltagelsen blandt unge.

Derudover vil huset også fungere som kulturhus med plads til foreningsaktiviteter, selvorganiserede fællesskaber, musik og scenekunst.

”Det bliver fantastisk med Ungdommens Demokratihus som et tværpolitisk forum i hjertet af København. Demokratiet er ikke noget, vi kan tage for givet, og derfor er jeg glad for, at vi med Demokratihuset kan styrke fokus på vores demokratiske værdier. Gennem aktiviteter og debatter i huset kan de unge være med til at inspirere og give hinanden lysten, troen og modet til at engagere sig politisk og være med til at udvikle samfundet,” siger overborgmester Lars Weiss (S)

”Tilblivelsen af Ungdommens Demokratihus er meget sigende for den unge, ansvarsbevidste generation af københavnere. Til trods for forskellige ideologier og partifarver er de unge gået sammen om at skabe et hus, hvor man ikke diskuterer for at få ret, men for at blive klogere – og så selvfølgelig i nogle bæredygtige rammer. Det har vi brug for i fremtiden og jeg glæder mig meget til at opleve huset blive taget i brug,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

”Ungdommens Demokratihus er et smukt initiativ. Huset kan være med til at styrke den konstruktive demokratiske samtale, som desværre er under pres i disse år. Det er særligt smukt, at huset også kan bruges af foreningslivet og alle unge, der ønsker at dyrke fællesskabet og deres interesser med andre unge. Det har de unge københavnere i den grad fortjent efter mere end et års nedlukning af et ungdomsliv, som de aldrig får igen,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Ungdommens Demokratihus har adresse på Slagtehusgade 10A i hjertet af kødbyen, hvor lokalerne tidligere har fungeret som kølehus, kontorlokaler og lagerrum. Huset er blevet restaureret med bæredygtighed for øje, med fokus på at bevare det oprindelige byggeri og de historiske spor i bygningen i stedet for at rive ned.

Derudover består interiøret bl.a. af genbrugsmøbler fra Folkehuset Absalon samt møbler lavet af gamle fiskenet, insulinpenne og restprodukter fra kaffe- og ølproduktion.

Fakta:

  • Der er kun 2 aflukkede rum i Ungdommens Demokratihus. Hele husets DNA indbyder til samarbejde og dialog.
  • Københavns Kommune har i Budget 2019 afsæt 8,8 mio. kr. i anlæg til etablering af Ungdommens Demokratihus.
  • Den officielle åbning af Ungdommens Demokratihus finder sted den 8. maj.
  • Lige nu arbejder 11 forskellige ungdomspolitiske foreninger sammen, og de har endnu ikke været nødsaget til at ty til afstemning
  • Man kan læse mere om Ungdommens Demokratishus på deres facebookside.

Kontakter

Kontakt:

Overborgmester Lars Weiss via pressekonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, tlf.: 26 13 65 49

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Morten Vikær, tlf.: 24 87 91 88

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen via pressekonsulent Jørgen Bredvig Skadhede, tlf.: 51 94 73 21

Billeder

Mødelokalet (Peter Libonati Brock)
Mødelokalet (Peter Libonati Brock)
Download
Lounge (Lene T. Kristensen)
Lounge (Lene T. Kristensen)
Download
Forsamlingssal (Emmeline Brackman)
Forsamlingssal (Emmeline Brackman)
Download
Værlsted og flexrum (Emmeline Brackman)
Værlsted og flexrum (Emmeline Brackman)
Download

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum