Aarhus Universitet: Science and Technology

Ung, dansk forsker vil forbedre AI- og krypterings- algoritmer

Del

I et nyt forskningsprojekt med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond skal lektor i datalogi Kasper Green Larsen udvikle en større forståelse af de mest sikre og effektive krypterings- og machine learning-algoritmer

Kasper Green Larsen, lektor på Institut for datalogi ved Aarhus Universitet, er en af kun 35 yngre forskere som netop er udnævnt til Sapere Aude Forskningsleder. - Danmarks Frie Forskningsfond har peget på de allerdygtigste, yngre forskere med vægt på banebrydende idéer og lederambitioner i top til gavn for Danmarks fremtid, siger bestyrelsesformand David Dreyer Lassen.

Med titlen følger 6,2 mio. som Kasper Green Larsen skal bruge til at forske i kryptering af vores data i cloud services, samt til at udvikle nye algoritmer der kan håndtere store datamænger hurtigere, og ud fra det komme med mere præcise forudsigelser. De vil arbejde på at forbedre såkaldte boosting algoritmer, hvor forudsigelser fra mange tusinde algoritmer kombineres for at nå frem til en mere præcis forudsigelse. Sådanne boosting algoritmer anvendes i et væld af forskellige områder, lige fra billedgenkendelse, til forudsigelser af konkurser og Netflixs filmanbefalinger.

*** Fakta om Kasper Green Larsen ***

Kasper Green Larsen har begået en række fundamentale og internationalt anerkendte bidrag publiceret i 48 artikler, heraf 37 ved de absolut højest rangerede konferencer indenfor teoretisk Datalogi. I 2019 modtog han den internationale Presburger Pris for fremragende bidrag i teoretisk Datalogi. I 2017 blev han optaget i Det Unge Akademi ved Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Modtager af Hartmann Fondens Diplompris 2017. I 2016 modtog han bevillinger fra Villum Young Investigator Programmet (5 mio. kr.) og Aarhus Universitets Forskningsfond (1.6 mio. kr.) til at starte sin egen forskningsgruppe ved Aarhus Universitet. Modtager af Aarhus Universitets Ph.d. pris i 2014. I 2013 blev han tildelt Videnskabsministerens EliteForsk rejsestipendie, som blev brugt til et udlandsophold ved Princeton University. Han har desuden modtaget flere priser for bedste forskningsartikel ved de højest rangerede internationale konferencer i teoretisk Datalogi. Kasper Green Larsen er 33 år gammel og bosat i Viborg med sin hustru og to børn.

Kontakter

Lektor Kasper Green Larsen: larsen@cs.au.dk

Kommunikationsmedarbejder Sofia H. Rasmussen: sofia@cs.au.dk eller 24424345

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyInstitut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT produktudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Forskningsgennembrud åbner døren til en helt ny forståelse af det, der udløser allergiske reaktioner24.2.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Et internationalt forskerteam har for første gang nogensinde beskrevet den overordnede struktur af et IgE-antistof, som er nøglemolekylet i allergiske sygdomme. Gennembruddet, som er foretaget via elektronmikroskopi, giver vigtig indsigt i allergiske reaktioners grundlæggende mekanismer og kan bane vejen for mere effektiv allergimedicin. Forskningsresultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Allergy.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum