Esbjerg Kommune

Undskyld, vi larmer – det er i en god sags tjeneste

Del

Mandag den 28. november starter årets fyrværkerikampagne ”Fyrværkeri er flot – MEN!!” på skolerne i Esbjerg Kommune.

Kampagnen lærer eleverne i 5. klasserne om ansvarlig brug af fyrværkeri, og der indgår praktiske demonstrationer, som kræver afskydning. SSP Forebyggelse & Vejledning står bag undervisningen, som skal mindske antallet af fyrværkerirelaterede skader blandt børn og unge, og samtidig gøre eleverne opmærksom på, at det faktisk kun er seks dage om året, de lovligt kan fyre af.

Målt på skadestuestatistikker for de senere år kan det konstateres, at børnene tager kampagnens budskaber om blandt andet brug af beskyttelsesbriller til sig – der er ikke registreret alvorlige øjenskader blandt børn og unge i Esbjerg Kommune.

Når det kommer til begrænsning af brug af fyrværkeri uden for den lovlige afskydningsperiode, som er 27. december – 1. januar, er det sværere at måle på. Fornemmelsen er dog, at det går den rigtige vej, fortæller SSP-konsulent Morten List Christensen, som står bag kampagnen.

”Vi ved, at rigtig mange er generede af afskydning af fyrværkeri i løbet af december, særligt i tiden efter 15. december, hvor det bliver muligt at købe fyrværkeri. Derfor har vi stort fokus på at lære børnene, at det ikke er lovligt at bruge fyrværkeriet før den 27. december. Vi håber selvfølgelig, at de tager dén læring med sig hjem til forældrene, så de voksne også overholder reglerne. Mange husdyr er rædselsslagne, så det er vigtigt med fokus på at begrænse afskydningen til den lovlige periode. Når jeg taler med borgere i de forskellige lokalområder er det fornemmelsen, at det går den rigtige vej – uden at jeg dog har nogen valide tal på det”, siger Morten List Christensen.

Han understreger, at der gøres en stor indsats for at samle demonstrationerne på forskellige skoler i de lokale skoledistrikter i samme uger, så antallet af dage med afskydning begrænses i de enkelte områder. Og tilføjer, at SSP Forebyggelse & Vejledning naturligvis har de fornødne tilladelser til afskydning, som i denne sammenhæng er erhvervsmæssig.

Fakta:

Den praktiske del af fyrværkeriundervisningen, som indebærer afskydning af fyrværkeri, består af ca. 30 afskydninger i løbet af max. 30 minutter. Fyrværkeridemonstrationerne gennemføres efter følgende plan:

Uge 48: Skoledistrikterne Fortuna og Vadehav + privatskoler i Bramming og Ribe.

Uge 49/50: Skoledistrikterne Aura, Bohr, Cosmos, Signatur og Urban + privatskoler i Esbjerg.

Hvis man ønsker præcise oplysninger om tidspunkt for demonstration på de enkelte skoler, kan man kontakte sin lokale skole.

Kontakter

SSP-konsulent Morten List Christensen
Mobil 27241128
Mail mlc@esbjerg.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum