sundhed.dk

Undgå at få kobberforgiftning af din julegløgg

Del

Julen nærmer sig, og det er for mange af os lig med dejlig varm og velduftende gløgg. Du skal dog være opmærksom på, hvordan du opvarmer din gløgg, hvis du vil undgå kobberforgiftning.

Lad være med at varme din gløgg i kobberkedler eller vandkedler. Du bør også undgå at opvarme din gløgg i en almindelig elkedel, som du normalt bruger til at koge vand i. Vandet indeholder nemlig små mængder af kobber, som aflejres i kedlen. Hvis du bruger den samme kedel til at opvarme gløgg i, vil kobberbelægningen blive opløst, fordi gløgg har en lav ph-værdi.

Sådan lyder nogle af rådene på sundhed.dk, hvis du slår op under “kobberforgiftning”.  

Kobberforgiftning er kun i sjældne tilfælde farligt men kan være meget ubehageligt, fordi kobberet virker irriterende på slimhinderne, i maven og i tarmen. De mest almindelige symptomer på kobberforgiftning er opkastninger.

Hvis du vil være helt sikker på, at din kedel er fri for kobber, kan du rense den med eddikevand. Det gør du ved, at koge 1 procent eddike og lade det stå i et kvarter, før du skyller det ud.

Læs meget mere på sundhed.dk om, hvordan du undgår kobberforgiftning, og hvilke andre fødevarer, der også kan indeholde kobber.

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Sæson for hvepse er gået ind16.8.2018 07:00pressemeddelelse

Sæsonen for hvepse er gået ind, og mange oplever, at blive stukket af en hveps. Insektstik giver smerte, rødme og hævelse hos alle. Utrolig generende, men for de fleste er fx et hvepsestik ikke farligt. Medmindre du bliver stukket, så hævelsen sidder i munden eller svælget. Som allergiker, er det selvfølgelig en anden sag. Et hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner på ganske kort tid. Dødsfald er heldigvis yderst sjældne og sker kun 1-2 gange om året. På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver stukket af en hveps: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/bid-og-stik/insektstik/

Hvad gør du, hvis du bliver brændt af en brandmand?13.8.2018 07:00pressemeddelelse

I den sidste del af badesæsonen kommer der ofte flere brandmænd i de danske farvande. Og det stikker og svier, når du er blevet brændt af brandmandens lange tråde, men det er heldigvis sjældent farligt. Her er tips til at lindre smerten, når du er blevet brændt af en dansk brandmand på din strandtur: • Skyl det brændte område med havvand og/eller eddike • Fjern trådene - fx med barberskraber, kreditkort eller lignende • Læg noget koldt på området - fx en iispakning. Lad det sidde i cirka 10 minutter • Efter trådene er fjernet kan varmt vand på 40°-45°C lindre • Virker skaden alvorlig eller opstår der en allergisk reaktion, tilkald da 112 På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver brændt af en brandmand: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/brandmaend-foerstehjaelp/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum