sundhed.dk

Undgå at få kobberforgiftning af din julegløgg

Del

Julen nærmer sig, og det er for mange af os lig med dejlig varm og velduftende gløgg. Du skal dog være opmærksom på, hvordan du opvarmer din gløgg, hvis du vil undgå kobberforgiftning.

Lad være med at varme din gløgg i kobberkedler eller vandkedler. Du bør også undgå at opvarme din gløgg i en almindelig elkedel, som du normalt bruger til at koge vand i. Vandet indeholder nemlig små mængder af kobber, som aflejres i kedlen. Hvis du bruger den samme kedel til at opvarme gløgg i, vil kobberbelægningen blive opløst, fordi gløgg har en lav ph-værdi.

Sådan lyder nogle af rådene på sundhed.dk, hvis du slår op under “kobberforgiftning”.  

Kobberforgiftning er kun i sjældne tilfælde farligt men kan være meget ubehageligt, fordi kobberet virker irriterende på slimhinderne, i maven og i tarmen. De mest almindelige symptomer på kobberforgiftning er opkastninger.

Hvis du vil være helt sikker på, at din kedel er fri for kobber, kan du rense den med eddikevand. Det gør du ved, at koge 1 procent eddike og lade det stå i et kvarter, før du skyller det ud.

Læs meget mere på sundhed.dk om, hvordan du undgår kobberforgiftning, og hvilke andre fødevarer, der også kan indeholde kobber.

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Nyt Behandlingstestamente giver borgere større medbestemmelse, når de skal dø3.1.2019 12:22:53Pressemeddelelse

Med det helt nye Behandlingstestamente på sundhed.dk kan du nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor du skriver, om du ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer: Hvis du ligger for døden, og behandlingen kun vil forlænge livet og ikke gøre, at du får det bedre eller får lindret dine smerter. Hvis du er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at du aldrig vil komme til at kunne tage vare på dig selv fysisk og mentalt. Hvis behandlingen kan betyde, at du overlever, men lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde. Juridisk bindende i modsætning til Livstestamente - Behandlingstestamentet er en udvidelse af det hidtidige Livstestamente, som har eksisteret i en årrække. Behandlingstestamentet giver borgerne flere valgmuligheder end Livstestamentet og er i modsætning til Livstestamentet juridisk bindende. - Fra nu af kan der ikke længere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum