VIA University College

Undervisningsministeren uddeler priser til lærer i Grønland

Del

En ung lærer i Uummannaq, der er uddannet på professionshøjskolen VIA University Colleges læreruddannelse i Aarhus, har netop modtaget prisen for årets bedste bachelorprojekt. Prisen, der blandt andet består af 10.000 kroner, blev overrakt fredag den 16. november af den danske undervisningsminister Merete Riisager.

Camilla Trankjær, der er lærer i Uummannaq i Grønland, har skrevet årets bedste bachelorprojekt.
Camilla Trankjær, der er lærer i Uummannaq i Grønland, har skrevet årets bedste bachelorprojekt.

Camilla Trankjær har siden september været ansat som lærer i Uummannaq i Vestgrønland. Fredag blev hun tildelt prisen for at have skrevet årets bedste bachelorprojekt inden for lærerområdet. Camilla Trankjær kunne af praktiske årsager ikke være til stede ved prisfesten i København. I stedet modtog hendes vejleder på projektet, Pernille Ulla Andersen fra læreruddannelsen på VIA, prisen af undervisningsminister Merete Riisager.

Undersøger sprogets betydning i biologi
Vinderprojektet har titlen ”Analogier, sprog og antropocentrisme i biologi.” Bag titlen gemmer sig en afhandling om sprogets betydning i biologiundervisningen. Selv har Camilla Trankjær et ben i begge lejre, hun er nemlig både biologi- og dansklærer.

”Camilla Trankjær har leveret en flot teoriunderstøttet analyse af et digitalt læremiddels sprog, som følges op med handleforslag og en diskussion af den sproglige dimensions betydning for elevers erkendelse. Det er et fornemt og originalt flerfagligt projekt,” lød budskaberne blandt andet fra dommerkomitéen, der er nedsat af Lærerprofession.dk, som står bag priserne.

Ved prisfesten fik Camilla Trankjær desuden Folkeskolens formidlingspris, der gives for det bedst formidlede bachelorprojekt. Lærerprofession.dk er stiftet af landets professionshøjskoler og Fagbladet Folkeskolen. Det er syvende gang organisationen kårer årets bedste bachelor- og diplomprojekter i lærerverdenen.

Læs mere om Camilla Trankjærs projekt her. 
Kontakt:
Camilla Trankjær, Tlf. 299 280281, mail: camillatrankjaer@hotmail.com

Thorkild Thejsen, Projektleder, Lærerprofession.dk, tlf. 4030 8255, mail: tthejsen@gmail.com

Casper Grud Nielsen, Journalist, VIA University College, tlf. 87 55 15 16, mail: grud@via.dk

Billeder

Camilla Trankjær, der er lærer i Uummannaq i Grønland, har skrevet årets bedste bachelorprojekt.
Camilla Trankjær, der er lærer i Uummannaq i Grønland, har skrevet årets bedste bachelorprojekt.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum