Haderslev Kommune

Undersøgelse: Skoleelever i Haderslev Kommune trives godt

Del

En ny undersøgelse viser, at Haderslev Kommunes skoleelever er glade for at gå at i skole og har en stærk læringskultur.

Konklusionerne stammer fra det omfattende Program for læringsledelse, som Haderslev Kommune deltager i. I alt 13 kommuner over hele landet er med i forskningsprojektet, som i dag har offentliggjort resultaterne af den første kortlægning foretaget i efteråret 2015.

"Undersøgelsen viser, at Haderslev Kommune har flotte resultater på elevområdet. Eleverne trives godt og er glade for at gå i skole. Samtidig er der en rigtig god læringskultur. Jeg tror, at vi er på rette vej i arbejdet med Haderslevreformen, i ønsket om at understøtte børns trivsel og læring" siger Signe Knappe, formand for Udvalget for Børn og Familier.

Relationen mellem elever og lærere er en meget væsentlig kvalitetsfaktor i folkeskolen. På det område ligger Haderslev Kommune over de 13 kommuners gennemsnit. Det betyder, at eleverne i Haderslev Kommune har et godt udgangspunkt for at lære.

I Haderslev Kommune er der ligeledes i en årrække blevet arbejdet målrettet med at hæve elevernes faglige niveau i matematik. I undersøgelsen placerer kommunens elever sig flot i matematik, og det viser, at udviklingen går den rigtige vej.

"Det er klart, at når man kortlægger et antal skoler, finder man mange forskelle fra skole til skole. Men det, der slår mig er, hvor godt børnene trives på tværs af skolerne. Her er der ikke en enkelt eller to skoler, der stikker ud. Der er tale om, at eleverne trives godt over en bred kam, siger Professor Lars Qvortrup, programleder, Program for læringsledelse.

Rapporten viser, at kommunens elever oplever at møde engagerede medarbejdere, hvilket er afgørende for at kunne skabe gode faglige resultater.

"Undersøgelsen er en stor ros til vores medarbejdere. Denne ros fortjener de. Vi har dygtige medarbejdere, som hver dag skaber gode faglige resultater for hver enkelt barn, Det er flot, at Haderslev Kommune dermed er blevet en af de kommuner med de bedste relationer mellem børn og medarbejdere", siger Signe Knappe

Undersøgelsen peger også på udfordringer: Medarbejderne vurderer deres samarbejde om undervisningen og eleverne lavt. Selv om eleverne er glade for deres skolegang og deres kontakt med lærerne og pædagogiske medarbejdere, er det vigtigt, at medarbejderne selv føler en større grad af tilfredshed med mulighederne for samarbejde, og det bliver et vigtigt fokusområde for Haderslev Kommune i det kommende år.

"Vi er nået langt. Det viser undersøgelsen, men vi er ikke i mål endnu. Det er en rejse og en proces mod målet om at gøre en god folkeskole bedre. Vi har dygtige medarbejdere, men samarbejdet på de enkelte skoler skal selvfølgelig forbedres, og vi vil som kommune yde den største mulige støtte til pædagoger, lærere og skoleledere" siger Signe Knappe.

Allerede nu er der indkaldt til en række møder med skoleledere, lærere og pædagoger i Haderslev Kommune. Det sker for at involvere alle niveauer i arbejdet med at forbedre samarbejdet ude på de enkelte folkeskoler.

Over det næste år bliver der udrullet en række e-læringsforløb og kompetenceprogrammer målrettet pædagoger, lærere og ledere i kommunen. Som en del af programmet er det tanken, at der afvikles temamøder med videndeling, hvor de mest succesfulde initiativer og indsatser på de enkelte skoler præsenteres og diskuteres. Dermed kan alle skoler lære af de bedste på de enkelte områder.

For yderligere information om undersøgelsen, kontakt:Kontaktinformation:

Signe Knappe, udvalgsformand, Udvalget for Børn og Familier på 40 22 57 87 sikn@haderslev.dk

Professor Lars Qvortrup, ProgramlederProgram for læringsledelseInstitut for Læring og Filosofi, 27 84 40 05 eller lq@learning.aau.dk

Yderligere information om rapporten:Morten Oldrup, Børn og Ungechef, Haderslev Kommune på mool@haderslev.dk eller 21 29 30 16

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum