Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Undersøgelse: Sådan vil danskerne ændre rejsevaner efter Corona-krisen

Del

Corona-krisen har sat en brat stopper for turisme over hele verden, men selv når den nuværende situation er overstået, vil tusindvis af danskere ændre deres rejsevaner, viser en ny undersøgelse.

Da hele verden lukkede ned i takt med pandemiens globale udbredelse, måtte mange også vinke farvel til deres forestående rejseplaner i 2020. 

Men for rigtig mange danskere kommer oplevelsen også til at påvirke deres rejsevaner fremadrettet. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring. 

I undersøgelsen svarer hver fjerde dansker, at de fremadrettet vil overveje at ændre rejsevaner, også selvom den nuværende situation er overstået. Og det er især ønsket om at holde mere ferie i Danmark, der fylder hos de fleste. 

Det svarer 16 procent af de adspurgte, vil være en mulig konsekvens af corona-krisen. 

Derudover svarer næsten hver tiende af de adspurgte, at de vil flyve mindre, mens 6 procent vil bruge oplevelsen til at tænke mere på klimabelastningen, når de skal planlægge rejser, og i højere grad tænke på at rejse steder hen, hvor der ikke er så mange mennesker. 

Og det at den nuværende krise sætter sig i danskernes tanker om fremtidige rejsemønstre, ser direktør i Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen, som en afspejling af de store omvæltninger, hele samfundet har oplevet den seneste tid. 

”Da krisen indtraf, fik den medfølgende usikkerhed rigtig mange danskere til tage deres hverdag op til genovervejelse, og undersøgelsen viser, at det også har betydet tanker om ferier og rejser rundt i verden,” siger Dan Kjølhede Laursen, der dog peger på, at det ikke nødvendigvis har dæmpet danskernes lyst til at rejse generelt. 

”Danskerne har altid været glade for at rejse, og vi kan se, at det mønster ikke lader til at være blevet ændret på grund af krisen. For størstedelens vedkommende er der et håb om at kunne rejse som tidligere, mens de resterende i overvejende grad vil se på andre muligheder for at holde ferie og rejse. Eksempelvis ved at holde mere ferie herhjemme,” siger Dan Kjølhede Laursen fra Gouda rejseforsikring. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup i maj 2020 blandt 1025 repræsentativt udvalgte danskere for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Se vedhæftede pdf for flere detaljer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum