Greenmatch.dk

Undersøgelse: Så meget forurener 1. maj

Del

85 kg. affald - så meget overflødigt affald produceres og afbrændes der ved fremstillingen af ét kg. nyt aluminium til øldåser - og øllene er danskernes favorit, når den 1. maj fejres i morgen. Drikker danskerne 300.000 øl, resulterer dette derved i, at der udledes hele 1.700 kg. affald.

Den 1. maj samles danskere rundt omkring i landet for at fejre Arbejdernes Internationale Kampdag. Det betyder, at de mange parker og grønne områder i Danmark fyldes med festglade mennesker, der alle fejrer den tilbagevendende internationale begivenhed. Dagen fejres i Danmark som regel med taler, musik og ikke mindst en masse kolde øl på dåse.

Den grønne sammenligningstjeneste Greenmatch.dk har undersøgt, hvor meget CO2 danskernes udendørs festvaner koster på klima-kontoen, når kampdagen skal fejres. Til Danmarks største arrangement i Fælledparken samles op mod 100.000 festglade mennesker og drikker mere end 300.000 øl, hvis blot hver person drikker tre øl. Med en vægt på ca. 15 g. pr. dåse betyder dette, at der skal fremstilles op til 20 kg. aluminium for at tilfredstille danskernes tørst efter øl. For hvert kg. aluminium der fremstilles, udledes der 85 kg. affald. Dette resulterer derved i, at der udledes 1.700 kg. affald den 1. maj.

Pant er nøglen til mindre CO2

Ønsker man at nyde en kold øl på dagen, er det altafgørende for bæredygtigheden, om flasken eller dåsen kan genanvendes. Undersøgelsens resultater viser, at genbruger man sin øldåse ved at aflevere den som flaskepant, reduceres CO2-udslippet fra den pågældende øl med hele 95%. Det er skyldes, at en omsmeltning af aluminium er mere bæredygtig end fremstilling af nye dåser.

Skal man endelig smide sin tomme øldåse ud i København, bør man finde en af de opsatte skraldespande med “giv din pant videre”-holdere, så dåsen videregives og genanvendes korrekt.

Drop plasten - drik postevand

En af dagens store syndere er vand på flasker - eller nærmere plasticflasker. Hvis temperaturen stiger, er det nærliggende at købe en flaske med vand for at sikre sig mod dehydrering - men man bør lade være. En flaske med drikkevand udleder 900 gange mere CO2 end almindeligt postevand; en stor del på grund af emballagen.

Plastic er et globalt problem - Hovedstadsområdets Forsyningsselskab har derfor garanteret, at der vil være rent drikkevand tilgengængeligt på dagen, så de glade deltagere kan medbringe deres egne drikkedunke, og dermed nedsætte deres klimaaftryk. I København er der opsat 5 vandposter i Fælledparken.

En festlig begivenhed med et stort klimaaftryk

Med undersøgelsen forsøger Greenmatch.dk at sætte fokus på det stigende problem med affald i naturen, herunder metal og plastic. Derudover ønsker de at opfordre danskerne til at overveje, hvordan de kan hjælpe med at nedsætte deres klimaaftryk med simple huskeregler.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i data fra to forskellige drikkevarer, øl og vand, og viser, hvordan man tager stilling til sit CO2-udslip, hvis man skal fejre kampdagen udenfor. Se hele undersøgelsen her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/

Greenmatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren ikke kun den billigste løsning, men ligeså det bedste, da tilbudet er skræddersyet til lige netop dem. Greenmatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem helt gratis.

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Hvor meget CO2 udleder du, når du tager bilen på arbejdet?8.1.2019 09:13:27 CETPressemeddelelse

I en ny undersøgelse, foretaget af GreenMatch.dk, konkluderes det, at hver indbygger i gennemsnit udleder 9,4 kg CO2, når de tager bilen på arbejdet i alle ugens fem arbejdsdage. Tages der udgangspunkt i Danmarks 98 kommuner, pendler vi danskere mere end 20 km i forbindelse med arbejdet hver dag. På bare én enkelt dag betyder dette et CO2-udslip på 1,88 kg pr. indbygger blot ved at tage bilen på arbejdet. I Region Sjælland er CO2-udslippet dog langt herover - nemlig på 11,87 kg CO2 pr. indbygger på én uge.

Gør din Black Friday til Green Friday: Tænk over dit forbrug, og sænk dit CO2-udslip21.11.2018 08:25:28 CETPressemeddelelse

Om lidt er det Black Friday, og danskerne står i kø for at få fat i de gode tilbud - men forbrugsfesten har en høj pris, som vores planet betaler. Det har aldrig været vigtigere, at vi nedsætter vores forbrug og handler på vegne af klimaet. GreenMatch.dk ønsker at sætte fokus på vores forbrug og har 7 grønne tips til at minimere klimaaftrykket på Black Friday.

Sjællandske borgere er de grønneste i Danmark: Hvor grøn er din kommune?14.11.2018 11:12:25 CETPressemeddelelse

En ny undersøgelse fra GreenMatch.dk viser, at borgerne på Sjælland er mere miljøvenlige end i Jylland og på Fyn. Københavnerne køber hele 5 gange mere økologi sammenlignet med Vestjylland, samsingerne har de mest miljøvenlige huse - og har du mere end én bil, bor du formentlig i Rudersdal. Undersøgelsen viser, at sjællænderne er hele 3 gange mere miljøvenlige end deres jyske landsmænd.