Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Undersøgelse: Københavnske foreninger er bekymrede for fremtiden

Del

Corona har sat sine tydelige spor i de folkeoplysende foreninger i København og efterladt dem med dalende medlemstal, frafald af frivillige samt færre eller slet ingen medlemsaktiviteter. Foreningerne sidder tilbage med en bekymring for de langsigtede konsekvenser.

En undersøgelse foretaget af Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune viser, at byens foreninger er bekymrede for de langsigtede konsekvenser af en coronatid med økonomisk tab som følge af dalende medlemstal og lavt aktivitetsniveau.

Undersøgelsen er en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til kommunens folkeoplysende foreninger i foråret 2021.

”Undersøgelsen har haft til formål at kortlægge foreningernes oplevede konsekvenser af coronasituationen. Foreningsaktiviteterne er vigtige i forhold til både fastholdelse og rekruttering af medlemmer. Derfor kan det også at have langsigtede konsekvenser for foreningslivet, hvis der er færre eller slet ingen aktiviteter. Det er den bekymring, foreningerne udtrykker i vores undersøgelse,” siger formand for Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune Karina Vestergaard Madsen (Ø).

Folkeoplysningsudvalget har netop udmøntet en pulje på 4,5 millioner kroner øremærket aktiviteter i Københavns folkeoplysende foreninger med fokus på børn og unge under 25 år.

Jakob Næsager (C), der var med til at afsætte pengene i den såkaldte overførselssag i marts, glæder sig over udsigten til flere foreningsaktiviteter:

”Foreningerne varetager en enormt vigtig opgave i samfundet, og der er ingen tvivl om, at også de er ramt af coronasituationen. Derfor er jeg godt tilfreds med, at vi allerede i marts fik afsat midler til netop foreningsaktiviteter, som vi nu sort på hvidt i undersøgelsen kan se, der er hårdt brug for. Nu skal pengene ud på arbejde, og det glæder mig meget.”

Puljen på 4,5 millioner kroner er øremærket aktiviteter i de folkeoplysende foreninger og udmøntes af Folkeoplysningsudvalget i København. Pengene er afsat af partierne bag kommunens budget 2021 i den såkaldte overførselssag i marts 2021.

Fakta

  • Puljen på 4,5 millioner kroner er øremærket aktiviteter i godkendte folkeoplysende foreninger i Københavns Kommune. Midlerne er afsat af partierne bag kommunens budget i den såkaldte overførselssag i marts 2021. Af de 4,5 millioner anvendes 150.000 kroner til administration.

  • Midlerne udmøntes af Folkeoplysningsudvalget, der har truffet afgørelse om tildeling af i alt 4,35 millioner kroner i støtte fordelt på 47 foreninger.

  • Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune udsendte i april 2021 en spørgeskemaundersøgelse til kommunens 1078 godkendte folkeoplysende foreninger. Undersøgelsen omhandlede foreningernes oplevede konsekvenser af coronasituationen.

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til:
Formand for Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune Karina Vestergaard Madsen via Kultur- og Fritidsforvaltningens pressetlf. 3366 2345.

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum