ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Undersøgelse af kompensation til Post Danmark

Del

Kommissionen har besluttet at åbne en formel undersøgelse af den danske stats kompensation til Post Danmark. Det drejer sig om støtte på 224 mio. kroner, der er blevet givet selskabet i 2020. ITD glæder sig over, at der nu laves en grundig undersøgelse af Transportministeriets praksis med at hælde skattekroner i et underskudsgivende Post Danmark. ITD har tidligere kritiseret statens rundhåndede støtte til Post Danmark og har gennem flere år kørt forskellige sager ved EU-Kommissionen og EU-Domstolen mod Post Danmark, som den danske del af PostNord-koncernen hedder.

- Det er en lettelse for hele branchen, at EU-Kommissionen har besluttet at åbne en formel undersøgelse af den danske stats kompensation til Post Danmark. Vi har kæmpet med dette i flere år, og vores vognmænd har længe været dybt frustrerede over den unfair konkurrence, de er blevet udsat for fra et statsligt selskab. Nu håber jeg, at vi en gang for alle får slået fast, at den massive støtte er givet på et forkert grundlag i strid med reglerne for statsstøtte, siger Carina Christensen, administrerende direktør, ITD.

Når kommissionen indleder en åbningsskrivelse mod en medlemsstat, giver de i første omgang den danske stat samt andre involverede mulighed for komme med bemærkninger, som derefter vil indgå i Kommissionens videre arbejde med sagen.

- Vi har forsøgt at råbe politikerne op mange gange for at få stoppet den linde strøm af støttekroner til Post Danmark, der har flydt i mange år. Det er ikke lykkedes os. Men med denne undersøgelse håber jeg, at der bliver sat en stopper for det, siger Carina Christensen.

ITD mener, at EU-Kommissionens forstærkede interesse i PostNord betyder, at der er begrundet håb om at få langt mere fair og gennemskuelige konkurrenceforhold på pakke- og stykgodsområdet.

- Vi skal have taget et opgør med den hidtidige tradition om, at staten fortsat hælder penge i et statsejet foretagende. Og næste skridt er at lade private overtage en stor del af de opgaver, der i dag udføres af Post Danmark. Vi har masser af private vognmænd, der sagtens kan løse opgaver, der ligger under befordringspligten, men det kræver, at de får fair og lige vilkår at konkurrere på, slutter Carina Christensen.

Kontakter

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum